Најновије

Креће загревање за Гучу, Сабор кумова овог викенда у Горачићима

Традиционални Сабор кумова одржава се 9. и 10. јуна у драгачевском селу Горачићи, на обронцима планине Јелице. Реч је о јединственој манифестацију у свету која слави обичај кумства.

Драмлић, Минков, Јованчевић и Доловић (Фото: Правда)

На конференцији за медије програм Сабора кумова представили су професори Високе школе за пословну економију и предузетништво, која је генерални спонзор Сабора кумова, др Ђорђе Минков и др Драгица Јованчевић, председник ТО Драгачево Вукашин Драмлић и заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић.

Поред традиционалног кумовског вишебоја, такмичења у шаху, стоном тенису и скоку у даљ, на коме ће бити изабрани најбољи кумови у 2018. години и такмичења у спремању јеличке гибанице, у Горачићима ће се 9. јуна одржати и Предтакмичење трубача за Сабор у Гучи на коме ће се за пролазак у финале борити шест трубачких оркестара из Драгачева.

Осим богатог кутуро-уметничког и спортског програма, сви који за викенд посете Горачиће могу да виде цркву саграђену 1810. године која је под заштитом државе, Музеј горачићке буне, археолошко налазиште Градина из римског периода или уживају у прелепом планинском амбијенту. Отварање Сабора кумова је у суботу у 12 сати, а у 15.30 почиње дефиле трубачких оркестара и предтакмичење.

На вечерњем концерту који се такође одржава 9. јуна од 20 сати наступају Раде Јоровић, Снежана Бабић-Снеки и Снежана Коцкар.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА