Најновије

ВРХУНСКО ЛИЦЕМЕРЈЕ СТОЛТЕНБЕРГА! Русија прва држава после Другог светског рата која је отела територију друге државе

Упркос чињеници да се мало коме свиђају тренутни односи између Запада и Русије, санкције против Москве показују Русији да њене акције неће остати без последица, изјавио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг за CNBC. Поред тога, по речима Столтенберга, санкције су играле другу улогу: оне спречавају Русију да понави своју "агресију" против других држава.

Столтенберг (Фото: Синхуа/Правда)

Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО: Мислим да су потребне санкције. Чини ми се да нико не воли тренутну ситуацију у којој су неопходне санкције. Међутим, мора се узети у обзир чињеница да је Русија кршила суверенитет и територијални интегритет суседне Украјине незаконитим анексирањем дела ове земље - Крима - а затим наставила да дестабилизује источну Украјину. Такав корак не би требало да остане без последица. Оваква решења имају своју цену. Према томе, верујем да су економске санкције важне јер показују да када се Русија понаша као у Украјини, неће остати без последица.

Да ли ове последице имају неки одвраћајући ефекат, ако - како кажете - настављају дестабилизирати тај регион? То значи да су санкције у овом погледу непродуктивне.
 
Јенс Столтенберг:  У крајњој мери, очигледно је, да ми нисмо учинили ништа, смањили би праг за Русију за такве радње против других држава.
 
Сматрам правнилним ред на основу правила, и сматрам да је исправно поштовати границе свих суседних земаља. Стога, када се такав поредак не поштује, а границе се крше ... Морамо се присетити да је ово први случај од краја Другог светског рата, када је једна земља одузела део територије из друге државе, а то не може остати без последица. А економске санкције су најбољи начин да се ове последице реализују.

Данас је дошло до телефонског разговара Путина и Порошенка, шта је руски председник затражио од украјинског, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Столтенберг о санкцијама Русији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА