Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Морамо учинити све да спречимо потписивање споразума са Приштином!

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да у контексту дијалога о Косову "један потпис мења све", јер Приштина више не би морала да преговара ни о чему након што би потписом Србије на такозвани споразум о свеобухватној нормализацији односа стекла право на столицу у УН, и да је то последња ствар коју још нису добили.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

"Зато понављам – тај један потпис би променио све, и зато морамо учинити све да спречимо да до њега дође", рекао је Јеремић у интервјуу недељнику НИН, саопштила је Народна странка.

Јеремић је, говорећи о премијерки Србије Ани Брнабић, рекао да је она своју интелигенцију искористила да се пробије "на чело ранг-листе бескичмењак" који се утркују у томе ко ће најбоље имитирати "господара" – у безобразлуку, пре свега.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, навео је да је неопходно променити стратегију преговарања са косовским Албанцима, која држави и Србима на Косову до сада није "донела буквално ништа", док су с друге стране Албанци добили све што су затражили.

"Зашто се не покрене круцијално питање имовине – приватне и државне – на територији Покрајине? Или гаранција заштите нашег културног наслеђа, пре свега манастира и цркава Српске православне цркве? На такав захтев се представници међународне заједнице не би могли оглушити – то су ствари на које је Запад јако осетљив", рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да председник Србије Александар Вучић, међутим, припремајући јавност на капитулацију, неодговорно изјављује да "на Косову немамо ништа", не хајући што тако додатно урушава ионако ослабљену позицију Србије у преговорима.

"Али, шта очекивати од човека који је одлучио да се за Косово 'бори' са неколико окорелих криминалаца у Митровици, Марком Ђурићем у Бриселу, Вулином у црној униформи и Аном Брнабић која изјављује да Косово није Србија", рекао је Јеремић.

Упитан да ли чланице будућег опозиционог фронта деле став Народне странке да је стављање потписа на столицу у Уједињеним нацијама "велеиздаја", Јеремић је одговорио да је црвена линија његове странке у преговорима око формирања Савеза за Србију била експлицитан и одлучан отпор потпису који би Приштини омогућио чланство у УН.

"Јасно смо ставили до знања да ту не може бити околишања. То је на крају прихваћено од свих, а ситуација је таква да ће то по свој прилици бити први велики изазов са којим ће се Савез суочити по оснивању", рекао је Јеремић.

Прочитајте ОВДЕ ауторски текст Слободана Самрџића: Вучић више не може никог да слаже, али..

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Ко изда Косово мора да рачуна на крваву литију”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА