Најновије

МАРИН ЛЕ ПЕН: НАТО је изгубио своју сврху; Русија треба да приступи алијанси

Након распада СССР-а, Севернoатлански савез изгубио је своју сврху, а француски политичар Марин Ле Пен предлаже за НАТО-а нову мисију: да се бори против исламског тероризма и фундаментализма. У том случају, напоменула је она, Русија такође треба да буде део савеза.

Марин Ле Пен (Фото: kremlin.ru)

Доналд Трамп се сада налази у Бриселу. Прво, он ће присуствовати састанку НАТО и позвати европске земље блока: платите своје дугове, платите своје рачуне, сами обезбеде заштиту, бавите се својом одбраном. Не показује ли он овим притисак на целу Европу,  да би она извукла корист из тога: бави се својом одбраном и удружуј се чак и у војној сфери?

- Поред новчаних аспеката - јер, у ствари, земље не испуњавају своје обавезе на потрошња за одбрану 2 процента БДП-а, - право питање је зашто нам је потребна НАТО? Можда би требало да се окупљају да би схватили зашто је НАТО то потребан- рекла је Марин Ле Пен, лидер "Националног окупаљања".
 
Она је још додала да од распада СССР-а, НАТО више нема циљ.

- Зар није могуће сакупити се и рећи: ми ћемо дати НАТО-у нову мисију - борити се против исламског фундаментализма и тероризма. Ево нове интересенатне мисије. И у оквиру ове мисије, могу рећи, Русија мора да се придружи НАТО-у. То би било мудро- Каже Ле Пен.
 
Али то неће рећи, јер ће се 15. јула у Хелсинкију Доналд Трамп састати са Владимиром Путином, а европсих земаље неће бити тамо- закључила је она.

Трамп запретио санкцијама фирмама које улажу у Северни ток-2, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ле Пенова код Путина

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА