Најновије

ТАЧИ ТВРДИ: Русија ће променити став према Приштини

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи тврди да ће Русија променити став о Косову када, како је рекао, буде постигнут договор са Београдом.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи је, како преноси портал Коха.нет, рекао да је позиција Русије позната, те да је о томе разговарао током недавног сусрета са руским премијером Дмитријем Медведевим у Акари, који му је рекао да, уколико Београд и Приштина постигну договор, став Русије ће бити у складу са тим договором.

"Ту нема никаквих новина, то је нешто што је познато и не мислим да ће Русија имати другачији однос према Србији од оног какав је данас. Дошли смо до споразума Косова и Србије о нормализацији, помирењу и узајамном признавању. Противницима независности стално поручујемо да нас не могу зауставити на путу ка чланству у ЕУ, НАТО и Уједињене нације", рекао је Тачи, пренела је Коха.нет. 

Говорећи о трансформацији КБС у оружане снаге, Тачи је рекао да је добро што је, упркос препрекама, надлежно министарство изнело јасан став да ће они, како је рекао, који напусте КБС аутоматски бити изопстени из косовске војске. 

"Желимо да успоставимо професионалну војску, мултиетничку и по стандардима НАТО-а, тако да било ко, ко покуша да то заустави из Београда, неће моћи да заустави евроатлантску будућност Косова, успостављање војске и мултиетничност ове нове силе на Косову. Добро је да је преко 10 одсто састава КБС чине мањинске заједнице, око пет одсто су Србији 30-40 су остали и многи други ће још бити интегрисани. Ми ћемо ту бити заједно и радити на изградњи Косова и нико неће бити у стању да стави вето на тај процес", рекао је Тачи. 

Тачи, међутим, није коментарисао ослобађање Срба, припадника КБС и саопштење руског министарства спољних послова у вези са тим.

Прочитајте ОВДЕ како је држава препустила грађане на милост и немилост шиптарским бандама.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре годину дана Тачи је за Русију рекао…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА