Најновије

НАКОН КРВАВОГ СУКОБА ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Израел прихватио примирје са Хамасом

Израелска војска укинула је ограничења дуж зоне на граници са Газом, чиме је показала да је прихватила примирје у којем је посредовао Египат како би се окончали интензивни 24-сатни сукоби са палестинским Хамасом, који су претили да се развију у рат пуних размера.

Илустрација (фото: Правда)

Војска је претходно затворила популарну плажу и ограничила велика окупљања у пограничној зони, док се становници углавном нису удаљавали од својих кућа, али је, неколико сати након што су утихнули сукоби, саопштила да ће летњи кампови радити као и обично и да становници могу да наставе своје свакодневне животне активности, преноси данас АП.

Израелска војска је у суботу извела свој највећи талас ваздушних удара у Гази од рата 2014, гађајући више војних комплекса Хамаса при чему је сравнила са земљом известан број кампова за обуку тог палестинског покрета.

У граду Гази убијена су два палестинска тинејџера, у ваздушном удару, док су четири Израелца рањена ракетом која је пала на њихову кућу, јер је Хамас на нападе Израела одговорио испаливши више од 200 пројектила ка израелским заједницама, што је подсетило на три рата које су две стране водиле у протеклој деценији.

Израелска војска је саопштила да је више минобацачких граната испаљено и након што је Хамас објавио примирје, а истовремено је полиција Хамаса саопштила да су у експлозији у кући у Гази убијени отац и син, стари 35 и 13 година, мада експлозија није била резултат израелског напада.

Ипак, примирје траје већ више сати и ниједна страна, како изгледа, не жели да настави непријатељска дејства, наводи америчка агенција.

Иначе, израелска војска је претходно саопштила да је у суботу низ напада извела као одговор на вишенедељно насиље Хамаса дуж границе са Газом.

- Немамо намеру да толеришемо ракете, змајеве, дронове нити било шта друго. Хамас је претрпео тежак ударац - рекао је израелски министар одбране Авигдор Либерман, изразивши наду да ће Хамас извући закључке, а у супротном ће, закључио је, палестински покрет морати да плати високу цену.

ОВДЕ погледајте како је покрет отпора у Раки дигао у ваздух Маериканце и њихове слуге.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Израелске Одрбамбене Снаге бомбардују Хамас

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА