Најновије

ЗВЕР СЕ ВРАТИЛА – Ђоковић је шампион Вимблдона! (ВИДЕО)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је титулу на Вимблдону победом над Кевином Андерсоном у великом финалу!

Новак Ђоковић победник Вимблдона (Фото: Јутјуб)

Ђоковић је савладао Јужноафриканца резултатом 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) после нешто мање од 2 сата и 20 минута и стигао до прве титуле у сезони, а уједно и првог Гренд слема након више од две године.

Новаку је ово четврти трофеј на теренима ’Ол Ингланд клаба’, освојен после тачно 770 дана, па су сада испред њега само Роџер Федерер са осам, Пит Сампрас са седам и Бјерн Борг са пет. 

Српски ас је освојио 13. Гренд слем трофеј и осамио се на четвртом месту вечне листе иза Федерера (20), Рафаела Надала (17) и Сампраса (14). 

Ђоковић је потврдио да се вратио у форму у којој је био током 2015. и 2016. године, послао јасну поруку највећим ривалима, посебно полуфиналном победом над Надалом, док је у дуелу са Андерсоном имао много више снаге од истрошеног противника. 

Обојица су у недељу ушла после маратонских полуфинала (два најдужа у историји Вимблдона), али је Србин искористио нервозу Јужноафриканца и одмах преузео контролу. Направио је брејк у првом гему, потом му сервис одузео и у петом, што је било довољно за лаган први сет. 

Други сет био је потпуно пресликан, брејкови у исто време, осим што је Новак морао да спаси једну брејк шансу у финишу, пре него што је повео 2-0, да би осми играч играч на АТП листи достојан отпор пружио тек у трећем делу игре. 

Тада је пропустио неколико брејк лопти, од којих су неке били и прилике за сет, али се у сваком тренутку наш представник извлачио одличним сервисима и у тај брејку остварио један од најважнијих пехара у каријери. Не само због важности турнира, него и свега онога што је проживео и преживео у последњих 18 месеци. 

Постао је најниже рангирани шампион у Лондону (21. место) још од Горана Иванишевића 2001. године и зарадио чек на више од два и по милиона евра.

Прочитајте ОВДЕ какву је то поруку за Ђоковића имала хрватска председница.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА