Најновије

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ГЛЕДАО КАКО МУ ДВА ФУДБАЛСКА ТИМА И ПОЛИТИЧАРИ ДРАПАЈУ МОКРУ ЖЕНУ: А ово је Јаков Китаровић, Колиндин муж (ФОТО/ ВИДЕО)

Ако сте успели да засените резултат у финалу Светског првенства у фудбалу, Путина, Макрона, националну хистерију у Хрватској, Томпсона, једну другу хистерију у Србији, и успели да цео свет прича само о вама, онда мора да сте урадили нешто невероватно.

Мокра Колинда (Фото: kremlin.ru)

Управо ово невероватно је урадила Колинда Грабар Китаровић, о чијем, најблаже речено, неприкладном понашању, цео свет прича већ данима. 

Колинда се, на жалост пристојног дела оних који су је изабрали, а на радост, рецимо, перверзњака широм света, понашала као нека оцвала старлета, да не користимо теже изразе, и сви, али сви су је запазили после "избора за мис мокре мајице" који нам је приредила после финала, после цмакања и пипања са два фудбалска тима и још толико политичара, после тинејџ ђускања по трибинама...

Како ли је било њеном мужу, да ли се неко упитао?

То вероватно нико не зна, осим њега самог... А ко је овај човек, уопште?

Јаков Китаровић је човек, који је, како је рекла његова супруга Колинда, а пренели својевремено хрватски медији, свесно своју каријеру ставио у други план како би она могла да се посвети дипломатској и политичкој каријери.

Био је уз њу кад је постала министарка европских интеграција 2003. године и када је изазвала велики интерес јавности носећи на службене састанке своју бебу коју је редовно дојила, прекидајући састанке. Затим ју је пратио као супруг док је била амбасадорка Хрватске у Сједињеним Америчких Држава као и кад је постала помоћница главног секретара НАТО-а.

Рођен је у Ријеци, отац му је Иво, легендарни професор с ријечког Поморског факултета, чијим је стопама кренуо и Јаков, сада "мирујући" професор на истом факултету. Своју супругу није упознао у том граду већ у Загребу док су студирали, он на Факултету електронике и рачунарства, а она на Филозофском.

Јаков Китаровић је на свом факултету и магистрирао 1998. године с темом Побољшање тачности диференцијског глобалног система сателитског позиционирања. Докторат му је у плану, али га је прекинуо због обвеза супруге. Завршио је и наутику на Поморском факултету у Ријеци, одрадио и једногодишњу кадетуру на броду и положио официрски испит. Инересантно је да у Ријеци прва два разреда похађао у Италијанској гимназији, трећи у ријечкој, а четврти, као и његова будућа супруга, у САД-у.

Никад није био претерано експониран, увек се држао по страни, чак и током афере у Вашингтону кад је откривено да је користио службени аутомобил амбасаде за приватне послове. 

Колеге и пријатељи истичу да је ријеч о мирном породичном човеку који не воли да се намеће у друштву, али је јако везан за пријатеље.

Шта ли су му пријатељи говорили док су гледали пренос финала?

Како је Колинда обрукала Хрвате погледајте ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА