Најновије

МАЧВАН О УСПЕХУ ХРВАТА: Ко је навијао за њих, навијао за бранитеље (ФОТО)

Репрезентативац Србије Милан Мачван прокоментарисао је на Твитеру понашање хрватских фудбалера и контроверзну изјаву селектора "ватрених" Златка Далића на прослави у Загребу.

Милан Мачванин (фото: Јутјуб)

"Бојим се да су многи који су навијали за фудбалску или ногометну репрезентацију (како год) у ствари навијали за бранитеље и шаховницу (против којих наравно немам ништа, јер сам тамо и рођен) али да бар не прелазимо неке границе у љубави које су давно постављене", поручио је Мачван на Твитеру.

Наиме, фудбалери Хрватске су јуче стигли у домовину, а историјски успех славили су са човеком који познат по величању усташтва - осведоченим србомрсцем Марком Перковићем Томпсоном. Оно што је Мачвану више засметало од Томпсона је изјава селектора Хрватске Златка Далића, који је са бине поручио: "Ово је за бранитеље".

Мачван је рођен 1989. у Вуковару, граду у коме је три године касније његова породица решила да избегне на територију Србије због минирања српских кућа и локала. Град у коме је рођен потом је претрпео страшна разарања, јер су се у току крвавог распада Југославије тамо водиле велике борбе пуних 87 дана. Вуковар више никада није био исти, иако је садашњи састав становништва (57,37% Хрвата, 34,87% Срба, по попису из 2011, сличан оном из пописа из 1991, 47,18% - 32,31%). 

"С обзиром на то да сам рођен у Вуковару, прва сећања су везана за неко одрастање у рату. Због добро познате ситуације, морали смо да се селимо из родног града, па сам са мајком провео један период у Новом Саду. Касније смо се вратили кући, па сам у шестој години кренуо да тренирам кошарку у КК Вуковар. Али, ни ту нисмо завршили са селидбама. Поново смо спаковали кофере и отишли у Бачку Паланку. А ја сам, наравно, опет био под обручима у локалном Дунаву. Тако да сам од раног детињства знао да је кошарка моја велика љубав", рекао је капитен наших "орлова" у једном давнашњем интервјуу.

А када је упитан зашто је почео да се потпуно посвећује кошарци - сетио се чувене тројке Саше Ђорђевића. Дао их је "Сале национале" више, Хувентуду 1992. за европску титулу Партизана, Хрватима на Еуробаскету у Шпанији 1997... Мачванов одговор на једно, сада већ давно, питање Телеграфа "Да ли је почео да тренира кошарку 2002. када су наши освојили светско злато", гласио је овако:

"Не, почео сам раније, кад је Сале дао тројку, у Вуковару сам кренуо да тренирам кошарку", рекао је Мачван.

Коју тројку, ону 1997. или 1992. године?

"Ону важнију за нас Србе из Вуковара", појаснио је Мачван.

ОВДЕ погледајте како је Вучић издао Србе на Косову и Метохији.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрвати се од среће враћају на фабричка подешавања, од среће играју уз ужичко коло

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА