Најновије

Макрон и Вучић почели разговоре у четири ока

Председник Србије Александар Вучић и председник Француске Емануел Макрон започели су у Јелисејској палати разговоре у четири ока. Шеф француске дрзаве дочекао је председника Вучића, уз војне почасти, присутну гарду, испред Јелисејске палате, након чега су започели разоворе у четири ока.

Макрон дочекује Вучића (фото: Јутјуб)

Овај сусрет двојице председника одржава се у важном тремутку, дан уочи нове рунде дијалога у Београда и Приштине у Бриселу, а према ранијој најави Вучић и Макрон ће разговарати о билатералним односима, нарочито о економској сарадњи, ситуацији у региону, са посебним освртом на бриселски дијалог и европским интеграцијама Србије.

Након тет-а-тет разговора председницима ће се придружити сарадници на радном ручку, који председник Макрон приређује у част српског колеге у Јелисејској палати. После ручка председници ће се обратити новинарима. Посета председника Вучића Француској је од великог значаја за Србију имајући у виду да је последњи пут један шеф државе боравио у Београду пре 18 година, а тада је то био зак Ширак.

Вучић је уочи одласка у Париз рекао да много очекује од разговора са председником Макроном. „Мислим да је тај сусрет веома важан за Србију. Нисмо имали такву комуникацију у претходном периоду са више француских председника и њихових српских колега”, рекао је председник Србије. 

Долазак Вучића у палату можете видети овде…

ОВДЕ погледајте како је Вучић издао Србе на Косову и Метохији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА