Најновије

МОСКВА СЕ ПОНОВО ОГЛАСИЛА: Камен темељац косовског решења треба да буде Резолуција 1244

Коментар руског министарства спољних послова и информисања у вези са ставом Русије о дијалогу између Београда и Приштине портал Правда преноси у целости.

Марија Захарова (Фото: РИА)

Као што је познато, у складу са резолуцијом Генералне скупштине УН 9. септембра 2010. године, дијалог Београда и Приштине се врши посредовањем ЕУ. Позиција Руске Федерације је да се овај процес треба да се ослања на међународно право и камен темељац косовског решења - резолуција СБ УН 1244, према којем је Аутономна покрајина Косово интегрални део Републике Србије.

Руско-српски односи носе карактер стратешког партнерства. Контакти између Москве и Београда, укључујући и оне на највишем нивоу, веома су интензивни. Ситуација око Косова, заједно са другим актуелним питањима на билатералној и међународној агенди, систематски је тема разговора - укључујући разговоре између председника Руске Федерације Владимира Путина и председника Републике Србије Алаксандра Вучића у Москви 8. маја ове године, као и Министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем у Москви 28. јуна ове године.

Снажно се супротстављамо вештачком постављању рокова дијалога између Београда и Приштине. Из тога происходи чињеница да је решење косовског проблема могуће само на условима прихватљивим за Србију.

Пробни балон Америке о подели Косова, више о томе ОВДЕ.      

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин о поређењу Косова и Крима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА