Најновије

Терористи опет нападају руску базу дроновима: Спрема се одмазда!

Милитанти не престају са пуштањем дронова у близини руске базе Хмејмим у Сирији. Синоћ је примећена беспилотна летелица која је долетела са територије коју контролишу терористи на северу Латакије, саопштио је руководилац руског Центра за помирење непријатељских страна у Сирији генерал-мајор Алексеј Циганков.

Дрон, авион (Фото: Паблик/Правда)

„Са територије коју су заузели терористи не престаје пуштање беспилотних летелица према авио-бази Хмејмим. Синоћ су средства за контролу ваздушног простора руске базе Хмејмим открила дрон који је пуштен са територије која се налази под контролом незаконитих оружаних формација на северу провинције Латакија“, рекао је Циганков.

Према његовим речима, ваздушни циљ је уништен противваздушним системима на растојању од авио-базе. Није било повређених нити материјалне штете.    

Како јавља агенција САНА, руска и сиријска војска припремају операцију широких размера на северу провинције Латакија као одговор на нападе на руску базу Хмејмим.

Циљ удара је да се база обезбеди од напада милитаната и да се од џихадистичких група очисти подручје на северу Латакије и на граници са Турском.

Како пише агенција, групе џихадиста нападају руске војнике уз помоћ дронова у провинцијама Хомс и Идлиб.

Погледајте ОВДЕ моменат погибије сиријских официра и бораца у Дари. 

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако напада руски дрон.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА