Најновије

ВУЛИНОВА ЗЛОУПОТРЕБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Искористио гардисте за промоцију странке

Покрет социјалиста обележио је десетогодишњицу рада филмом у коме се злоупотребљава Војска Србије за страначке интересе.

Кадрови из видеа (фото: Јутјуб)

На почетку и на крају спота виде се гардисти и официри поред председника Покрета и министра одбране Александра Вулина.

Прославу јубилеја Покрета социјалиста пратило је прошле недеље низ афера. Најпре се појавила информација да је овај покрет за ту прославу противзаконито ангажовао особље војне установе “Дедиње”, односно два шефа сале, девет конобара и два кувара којима није дао никакву надокнаду. Да би у овом покрету брже-боље исправили тај “пропуст”, платили особље ове установе истог дана када смо им о томе поставили питања и објавили деманти.

Међутим, на званичном сајту Покрета социјалиста и даље се може видети филм поводом десетогодишњице постојања у коме се за страначке сврхе злоупотребљава Војска Србије. Спот је креирао портал Вулин.рс, а може се наћи и на Јутјубу. Иначе, тај деветнаестоминутни филм сачињен је углавном од говора председника Покрета Александра Вулина и његових активности као министра одбране па се у оквиру спота налазе и гардисти и официри, што је њихова очигледна злоупотреба.

Шеф посланичког клуба Покрета социјалиста Ђорђе Комленски тврди да се ради о филму за интерну употребу иако се он налази на Јутјубу и на сајту Покрета.

- Ово није предизборни спот, већ филм урађен за интерну употребу с искључивом намером да буде приказан на партијском скупу поводом обележавања десет година рада и постојања Покрета социјалиста. Он није нигде јавно објављен, нити учињен доступан јавности од стране Покрета социјалиста. Верујем у вашу искрену намеру да пишете на основу тачних и истинитих података, а не на основу нетачних или полуинформација - рекао је Комленски.

Без обзира на његове тврдње о филму за интерну употребу, овај филм се може видети већ пет дана и на званичном сајту покрета и на друштвеним мрежама.

У филму се могу видети само кадрови Вулинових активности као министра одбране, а не и онога што је радио док је био министар за рад или директор Канцеларије за КиМ. Међутим, Комленски и то пориче.

- Не слажем се да постоји било каква злоупотреба Војске. Немам ни услова ни времена да сад прегледам сајт. Чак и да је окачено, то није снимао ни радио Покрет социјалиста, као ни Вулин, Војска или министарство, а ни у овоме што сте ми послали не видех ништа посебно. Немојте да се љутите, али док сам куцкао поруку изгубио сам леп улов. Ретко имам прилику да побегнем на пецање са друштвом - рекао нам је јуче Комленски, уз опаску да се “не сећа да су слике и видео материјали Тадића, Шутановца и других са Војском третирани као злоупотреба”.

ОВДЕ погледајте шта каже Љајић о тврдњама Приштине да Србија поклања оружје по Африци.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин о парама од тетке

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА