Најновије

Ово су три врсте доручка за које сигурно нисте свесни колико су штетни

Доручак је најздравији оброк у дану и ако желите да дан започнете укусно и здраво и да телу пружите енергију, избегавајте ове три врсте доручка.

Илустрација (Фото: pixabay)

Воћни сокови и јогурти 

Иако на њима пише како су сто посто природни, куповни воћни сокови препуни су шећера и адитива. Овакав напитак на празан стомак тренутно ће вам дати енергије, али ће вам је и брзо одузети. Исто тако, куповни сокови немају велику нутритивну вредност. Боље посегните за правим воћем које садржи и влакна потребна за регулацију пробаве па га обогатите житарицама. Исто важи и за воћне јогурте, па одаберите незаслађени пробиотик појачан кришком препеченог хлеба и мармеладе. 

Пекарски производи 

Пецива, крофне и укусна теста које купујемо у пекари заситиће вас брзо, али ти производи такође често садрже велике количине адитива, соли и шећера, што и није добра комбинација за почетак дана. Слана пецива задржавају воду у организму, а лиснато тесто је масно и сиромашно нутритивним вредностима која су вашем организму преко потребна за нормалан рад. Ако волите ујутро да поједете пециво, одаберите оно од житарица и премажите га млечним намазом или маслацем и мармеладом. 

"Зидарски" доручак 

Зидарски доручак подразумева масну, тешку и калоричну храну попут печених јаја са сланином, бели хлеб или масне саламе зачињене мајонезом или сличним намазима. Осим ако не радите тежак физички посао, овакав доручак вашем телу заиста није потребан и оно ће га дуго и тешко обављати. Велике количине нездравих масноћа завршиће у облику масног ткива, а ваш организам неће добити све витамине, минерале и влакна која су му потребна. Ако волите ујутро да поједете јаје, најбоље би било да га скувате и комбинујте га уз кришку препеченог хлеба и чај.

Нова студија се супротставља свему што знамо о млечним производима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Супер жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доручак од три јаја и дуговечност – Снагом воље, можете чуда да учините тврди Ема Морано

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА