Најновије

ДА ЛИ СУ АМЕРИКАНЦИ СЛЕТЕЛИ НА МЕСЕЦ? Ево шта кажу Руси

Више од половине Руса (57 одсто) не верује да су амерички астронаути 1969. године слетели на Месец и сматрају да су америчке власти фалсификовале материјале о експедицији, резултати су анкете Центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ), преноси портал РБК.

Баз Олдрин шета по Месецу (фото: НАСА)

У истраживању се наводи да 65 одсто људи који не верују у истинитост слетања има средње образовање. Укупно 24 одсто испитаника верује да су Американци заиста били на Месецу.

Астронаут Нил Армстронг и пилот Едвин Олдрин поставили су модул брода „Аполо 11“ на површину Месеца 20. јула 1969. године. Армстронг је постао први човек који је ступио на површину Месеца.

Такође је анкета ВЦИОМ-а показала да 45 одсто Руса верује у постојање ванземаљаца. Још 42 одсто испитаника мисли да ванземаљци не посећују Земљу или да не постоје.

Апсолутна већина испитаника (93 одсто) сматра да наша планета има облик лопте. Али 3 одсто Руса верује да је Земља равна, а научници намерно све обмањују. За 4 одсто испитаника било је тешко да одговори на ово питање.

Телефонско истраживање ВЦИОМ-а спроведено је 29. и 30. маја. У истраживању је учествовало две хиљаде испитаника. Статистичка грешка не прелази 2,2 одсто.

ОВДЕ погледајте зашто се званична Русија изнервирала због писања штампе у Приштини.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци са Месеца мисије Аполо 11

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА