Најновије

ДА ЛИ ЈЕ РЕАЛНО: Луфтханза уместо Етихада у Ер Србији? (ВИДЕО)

Консултант за улагања Махмуд Бушатлија рекао је како очекује да ће се Етихад повући из Ер Србије.

Ер Србија (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, најбољи сценарио би био да компанија из Уједињених Арапских Емирата свој удео прода некој озбиљној групацији, попут Луфтханзе.

Према објављеним финансијским извештајима, Ер Србија је у 2017. години остварила добит од 1,9 милијарди динара или 16 милиона евра што је огроман напредак у односу на свега 106 милиона динара добити у 2016. години. Ипак, национални авио превозник, у коме Етихад задржава удео од 49 одсто, добио је и велике субвенције. 

Иако је Етихад недавно потврдио да задржава 49 удела у власништву Ер Србије, Бушатлија очекује да ће се компанија из УАЕ потпуно повући, барем из управљања српском националном авио-компанијом. 

Он објашњава да постоје два могућа сценарија. Наиме, уколико се Етихад повуче на начин који би онемогућио даље функционисање Ер Србије, и задржи све оно што им је преното – попут депозита за куповину нових Ербасових авиона, српска авио-компанија би, како каже, била у великом проблему. 

Постоји, међутим, и оптимистичнији сценарио, указује Бушатлија и објашњава да је реч о могућности да Етихад свој удео у Ер Србији прода некој “озбиљнијој” компанији, попут немачке Луфтханзе. 

“То онда не би значило ништа страшно. Онај који би купио Ер Србију, гледао би да заштити своје интересе и да предузеће најбоље функционише”, навео је Бушатлија. 

Бушатлија сматра да би и компанија попут Луфтханзе, која већ годинама показује интересовање за регион Западног Балкана, поставила нове основе пословања у Ер Србији јер му је утисак да се Етихад претходних година више бавио финансијским менаџментом него ваздухопловством.

Прочитајте ОВДЕ чиме је Бранко Драгаш шокирао Србију а тиче се Фијата.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА