Најновије

МАСКЕ СУ ПАЛЕ: Српска листа заговара поделу Косова и предају Метохије Великој Албанији

Чланови САНУ, доктори наука, професори и новинари упутили су протест "због напада на Српску православну цркву и Епархију Рашко-призренску".

Представници Српске листе у згради Владе Србије (фото: Јутјуб)

Како истичу, "својим потписима дају пуну подршку Српској православној цркви и епархији Рашко-призренској у борби за очување и заштиту верног народа и наших светиња на КиМ" и "одлучно осуђују велеиздајничке намере српских власти и Српске листе." 

"Јавност у Србији згрожена је поводом бескрупулозних напада српских власти и Српске листе, политичке странке са Косова и Метохије, на политичке неистомишљенике. Медијски прогон Српске православне цркве, њеног архијереја Теодосија и Епархије Рашко-призренске покренут је само због њиховог противљења идеји поделе Косова између Србије и будуће Велике Албаније. Српске власти и Српска листа, сада је то јасно, јер маске су пале, заговарају поделу Косова и предају целе Метохије Великој Албанији",наводи се у саопштењу. 

Како истичу "Српска листа је организација под пуном контролом партије на власти у Републици Србији, Српске напредне странке".

"Напади на Епископа Рашко-призренског Теодосија и Цркву почели су после састанка руководства Српске листе са председником републике Александром Вучићем и са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем. Челници странке Српска листа у београдским медијима тврде да говоре у име целог српског народа на КиМ и да чак и њихова најновија непочинства имају већинску подршку Срба са КиМ. То би значило да се српски народ на КиМ окренуо против своје цркве, своје историје и своје државе. Хвала Богу, то није истина", закључује се у саопштењу који је потписало 53 интелектуалца. 

Документ су, између осталих, потписали и др Смиља Аврамов, архимандрит Андреј, старешина манастира Светог Стефана у Сланцима, др Слободан Антонић, умировљени Епископ Захумско-Херцеговачки др Атанасије (Јевтић), редовни чланови САНУ Данило Баста, Коста Чавошки и Матија Бећковић, политички аналитичар и народни посланик Ђорђе Вукадиновић, Александар Ђикић, председник Српског националног форума из Грачанице, др Милош Ковић, др Часлав Копривица, Живорад Лазић, професор из Грачанице, др Мило Ломпар, Оливера Радић, новинар и професор гимназије у Ораховцу, др Митра Рељић, др Слободан Рељић, др Слободан Самарџић, Момчило Трајковић, адвокат и бивши потпредседник владе, Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије, др Александар Ћорац...

"Ми, долепотписани, одлучно подржавамо Поруку Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве објављену 10. маја 2018. и Апел Епископа Рашко-призренског Теодосија од 25. јула 2018. Ови документи представљају темељ одбране Републике Србије и Косова и Метохије, у ово зло време, када они који су се заклели на Уставу и Јеванђељу јавно крше заклетву и газе дату реч. Позивамо српске власти да обуздају своје "извођаче радова" из тзв. Српске листе. Сетимо се медијских напада на Оливера Ивановића и трагедије која се догодила 16. јануара. Апелујемо на српске власти и чланове Српске листе да се уразуме, да одрже реч, да поштују Устав и законе Републике Србије и да послушају глас своје Цркве", закључује се у саопштењу. 

ОВДЕ погледајте какву тајну о Тачију је открио митрополит Амфилохије.

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот о Косову и Метохији и о Вучићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА