Најновије

ЛАВРОВ СТИЖЕ У БАЊАЛУКУ СА ПОРУКОМ: Москва спремна да подржи РС око питања статуса

Москва је спремна да подржи Републику Српску да отвори питање свог осамостаљења, нарочито у контексту преговора о коначном решењу за КиМ, пишу "Новости".

Mилорад Додик (Фото: Синхуа)

Према сазнањима листа, ову поруку председнику РС Милораду Додику требало би да пренесе руски шеф дипломатије Сергеј Лавров који ће 16. и 17. септембра посетити Сарајаво и Бањалуку.

Како пишу "Новости", Москва је већ незваничним каналима и Београду и Бањалуци послала сигнал да је са великом пажњом примљен Додиков чврст став да ће, уколико Приштина добије столицу у Уједињеним нацијама или договор око КиМ буде подразумевао било који слицан аранжман и Српска кренути путем осамостаљивања. 

Лист напомиње и да ће се долазак Лаврова у Бањалуку поклопити са разговорима које ће председник Александар Вучић 15. септембра водити у Москви са руским председником Владимиром Путином. 

Решавање косметског питања биће централна тема у Кремљу који пажљиво прати садржаје разговора Београда и Пристине, а посебно утицај медјународног фактора на то питање, наводе Новости.

Да ли се спрема највећа приватизациона пљачка у историји Србије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарова у Гучи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА