Најновије

ТАЈНИ НАТО ПРОЈЕКАТ У СРБИЈИ: Тровали нас жутим прахом!

Мистериозни жути прах којим су НАТО авиони засипали Србију током бомбардовања два дана почетком априла 1999. године оставио је стравичне последице по животну средину и здравље људи.

Клинтонови (Фото: Синхуа)

До данас је остало неразјашњено о каквој се супстанци ради када је за тако кратко време могла да изазове ужасне ефекте огромних размера - уништене шуме, опустошено земљиште, биљке претворене у прах, алергијске реакције и црвене печате по целом телу код људи...

Сада више и нема сумње да је НАТО злочинцима Србија те 1999. служила буквално као полигон за експериментисање и испробавање новог оружја. Како бомби и ракета тако и хемијског и другог отрова. Поред такозване свилене паучине (бацана на енергетска постројења) и осиромашеног уранијума, Алијанса је испробавала и поменути жути прах, за који стручњаци тек треба да утврде шта је тачно у питању. Уколико то уопште буде могуће после оволико времена.

Као ситни кристали

Недавно основаном државном координационом телу за утврђивање последица НАТО бомбардовања ускоро ће бити достављен извештај Штаба цивилне заштите за Моравички округ, где су авиони алијансе 8. и 9. априла посипали жути прах. Код људи који су дошли у додир са овом супстанцом јављале су се веома јаке алергијске реакције, свраб, избијали су им црвени печати различитих величина по целом телу. С друге стране, након извесног времена напрасно су се осушиле велике шумске површине на Златибору и Тари, а страдали су и цвеће, шибље, разне друге биљке...

Били смо полигон за тестирање

Пензионисани српски официр и хашки осуђеник Веселин Шљиванчанин напомиње да смо за НАТО 1999. послужили као полигон за тестирање.

- Такође, вероватно су употребљавали све што су имали на залихама, јер се увек у ратовима планира трошење арсенала који је застарео.

- Ти ситни жути кристали, величине зрна шећера, завршавали су и на њивама, а код људи који су дошли у контакт с њима изазивали су бурне реакције. Они који су били у директном контакту са већом количином тих кристала имали су и печате по целом телу, који су се повлачили после неколико дана - сведочио је један од мештана из околине Горњег Милановца.

Медији су пренели став др Зорке Вукмировић, некадашње научне саветнице Института за физику, која је сада у пензији, да све што се тиче жутог праха треба до краја испитати.

78 дана трајали беосумучни напади на СРЈ

- Веома је важно да координационо тело добије узорке који су били послати на ВМА јер сада код нас постоје акредитоване лабораторије које би урадиле експертску анализу најсавременијим методама - објаснила је она и напоменула да су последице пре свега евидентиране у шумским екосистемима и воћњацима.

Познати онколог: Тровали и биљке

Наш познати онколог проф. др Слободан Чикарић, који се највише бавио последицама осиромашеног уранијума, каже да је сасвим могуће да је НАТО користио оружје које је нападало и биљке и животиње:

- Постоји велики број агенса који утичу на биолошке системе на земљи, дакле на биљке, животиње и људе. У својим истраживањима од 2000. до данас базирао сам се на последицама на људе, али са великом вероватноћом могу рећи да се ради о агенсима који штетно делују и на биљни свет.

Поуздана сазнања

Генерал Владимир Лазаревић, који је у време агресије НАТО био на челу Приштинског корпуса, тврди да поуздано зна да је Алијанса водила против наше земље радиоактивни, хемијски и биолошки рат.

- Мада нисмо успели да идентификујемо врсту бојних отрова које су користили, са сигурношћу смо утврдили да су на више локација употребљени. То су неке хемијске супстанце које су подсећале на маглу и дим, а користили су их да рашчисте предео где је велика пошумљеност како би имали бољу прегледност током бомбардовања - навео је Лазаревић, уз подсећање да НАТО има на располагању оружје за масовно уништавање биљног света.

Треба подсетити, каже Лазаревић, и да је седам дана пре агресије НАТО у Бриселу донео одлуку да ће, ако остваривање ратних циљева не буде ишло по плану, употребити и хемијско и радиоактивно оружје и да је то унето у званична документа.

- То је њихова доктрина, доктрина спржене земље - наводи генерал.

Прочитајте ОВДЕ шта тврди Радуловић о Вучићу.

Извор: Српски Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Осиромашени уранијум након бомбардовања.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА