Најновије

ЛИБЕРАЛИ ПОБЕСНЕЛИ: Нису нам потребни руски агенти жељни крви

Либерално демократска партија захтева да се хитно затвори паравојни камп на Златибору, који у опасност доводи децу која се тамо налазе.

Kaмп на Златибору (Фото: Јутјуб)

У саопштењу ЛДП наводи да је уз подршку и помоћ председника општине Чајетина Милана Стаматовића направљен камп по узору, како сами кажу, на руске кампове у којима се врши обука деце за коришћење наоружања и понашања у борби што је неприхватљиво и граничи се са здравим разумом.

Неприхватљива је било каква злоупотреба деце, посебно оваква где се промовише ратна обука, руковање наоружањем као и подстицај агресивном понашању, наглашава ЛДП.

Потребно је да се јавности хитно одговори на питања ко је поред Милана Стаматовића организатор овог кампа, ко стоји иза финансирања овако сулудих пројеката, у којој улози руски држављани подржавају овако нешто, као и ко ће бити одговоран у случају да се десе неке непредвиђене околности, пита ЛДП.

Порука кампа је да се млади уче да "постану прави људи и ратници који могу да бране своју земљу", што је изговорио руски представник, објашњавајући циљ који желе да буде постигнут, тако да исто постављамо питање ко је одлучио да животе других стави у руке некаквих руских паравојних команданата који обучавају децу која имају 13 или 14 година за некакве ратове, додаје се у саопштењу.

ЛДП наглашава да "нама нису потребни ратови и руски агенти жељни крви који по Златибору спремају децу за неке нове сукобе, већ мир и рад са младима у жељи да разумеју колико је штетан сваки нови рат који би њима уништио животе". Ово не може да се заврши само телевизијским прилозима и коментарима, већ је нужно да се камп одмах расформира, а председник општине на чијој се територији одржава и који стоји иза организатора мора се позвати на одговорност, истиче ЛДП.

Шешељ се по први пут огласио о Вучићевом предлогу за разграничење са Албанцима, више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Теша Тешановић о Атлантиди и равној земљи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА