Најновије

БИВШИ ВОЈНИ ПИЛОТ ОТКРИО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ О СТАЊУ АВИЈАЦИЈЕ: Да ли је наше небо безбедно - народ има право да зна (ВИДЕО)

Бивши војни пилот и аутор емисије "Наш аеропут", Велибор Вукашиновић, каже да је стање у војној авијацији много горе од оног како се представља јавности. Он је рекао да су неистините тврдње да је за време ове власти војна авијација ојачала више него у последњих 40 година.

Велибор Вукашиновић (Фото: Јутјуб)

- Истина је мало другачија. Југославија је од 1977. године до распада СФРЈ, за потребе ЈНА, набавила више од 330 млазних борбених авиона – рекао је Вукашиновић наводећи у емисији конкретне набавке које су у том времену извршене.

Он је рекао да је тренутна ситуација у Србији таква да су војни авиони које имамо стари 30 година, да је све мање пилота због малих примања пилота и недовољно сати лета. Он је навео да је авијација у СФРЈ имала више сати лета за један дан него данас у Србији за целу годину.

- Можемо поставити питање себи да ли је небо у Србији брањено? Шта би било када би нас у овом моменту неко напао? Фактичко стање је да у овом моменту ми имамо два ловачка авиона исправна. Ови авиони који су дошли из Русије још увек нису уведени у борбену употребу. Имамо два хеликоптера Ми-8... – рекао је Вукашиновић.

Он је рекао да фактичко стање у војном ваздухопловству није тајна, да су о њему писали и страни стручни часописи и да и грађани Србије имају право да знају истину.

Његов гост у новој епизоди емисије “Наш аеропут”, на Снази народа, био је аналитичар Драган Петровић који је говорио на теме економског стања у Србији, геополитичке ситуације, мигрантској кризи и другим актуелним темама.

Шта ће Србија приказати Путину на војној паради у Београду 11. новембра сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА