Најновије

ЗАРАЖЕНИ КОМАРЦИ ПРЕТЕ СА 76 ЛОКАЦИЈА: Вирус Западног Нила хара Београдом, ово су најугроженији делови града!

Према последњим подацима Института "Батут", као и осталих надлежних институција, ове године је у Београду од вируса Западног Нила оболела 61 особа, пет је преминуло, док су комарци заражени овом грозницом пронађени на чак 76 локација!

Илустрација (Фото: Pixabay)

Комарци који преносе овај све опаснији вирус регистровани су на 13 од 17 општина (нису једино у Сопоту, Обреновцу, Звездари и Врачару), а интересантно је да су много угроженија насеља у северном делу града, него они у јужном.

Највише заражених комараца пронађено је на Палилули (18), Земуну (13), Чукарици (8), Новом Београду (7), Вождовцу и Раковици (по 6), Сурчину (5), Гроцкој (4), Савском венцу (3), Старом граду и Младеновац (по 2), Лазаревац и Барајево (по 1). Ништа мање угрожено није ни Панчево где су заражени комарци, до сада, пронађени на 23 локације.

Комарци који преносе вирус Нила регистровани су између осталог на Галеници, Алтини, код Земунског гробља, на Ади Хуји, Блоку 45, код Централног гробља, у Кошутњаку, Топчидеру, на простору Савамале...

Према последњем мерењу које је спровео Завод за биоциде, а чије податке преноси "Батут", ситуација је ипак знатно повољнија пошто су заражени комарци пронађени на "само" 16 локација у престоници и то - Палилула (Грге Андријановића 2, Бранка Момирова, Јојкићев дунавац), Сурчин (Сурчин НИС, Бечменска бара), Нови Београд (Ледине), Вождовац (Бањичка шума, Костолачка), Раковица (Канарево брдо, Сунчани брег, Миљаковачка шума, Лабудово брдо), Барајево (Барајевско језеро), Младеновац (Младеновац гробље и Николе Пашића).

Ако је за утеху, вирус Западног Нила у Београду скоро да уопште није забележен код коња и птица. изузетак је један позитиван налаз на дивљој птици у Младеновцу.

Исповест кума малог Слободана којег је убила Шиптарка кида душу, више ОВДЕ.

Извор: Курир/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте тестирање пројектила "Чебурашка" 

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА