Најновије

ДАЉЕ НЕЋЕТЕ МОЋИ: Руси оборили три дрона џихадиста изнад Идлиба! (ФОТО)

Три дрона лансирана са територије под контролом милитаната уништена су у уторак на југу провинције Идлиб у Сирији, изјавио је у среду шеф руског центра за помирење зараћених страна, генерал-мајор Алексеј Циганков.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

"Дана 21. аугуста, војска сиријских оружаних снага приметила је три борбена дрона који се приближавају положају владиних трупа на западном пределу насеља Абу Дали на југу провинције Идлиб, са стране територија под контролом нелегалних оружаних јединица," рекао је.

Генерал је додао да су беспилотне летелице уништене коришћењем топа ЗУ-23 и малокалибарског оружја. Нико од сиријских бораца није повређен, додао је.

Један од оборених дронова Фото: Амн

Циганков је такође рекао да су "илегалне" оружане јединице на југозападу Сирије предале једно пешадијско борбено возило, као и 489 јединица малог оружја и 500 килограма муниције различитог типа и калибра.

"Представници руског центра за помирење заједно са Центром за пријем, додељивање и смештај избеглица у Сирији контролишу повратак цивила из зоне деескалације Идлиб кроз хуманитарни коридор Абу Ал Духур. У протекла 24 сата је отишло укупно 416 људи, укључујући и 224 деце ", рекао је генерал.

Руски центар за помирење наставља да испуњава задатке који су им додељени након завршетка војне кампање у Сирији. Они редовно путују око ослобођених подручја у земљи како би проценили хуманитарну ситуацију. Главни напори руске војске сада су усмерени на помоћ избеглицама које се враћају у своје домове и евакуацију цивила из деескалационих зона.

Они су такође задужени за пружање хуманитарне помоћи сиријском становништву, координирајући рад на обнови инфраструктуре у ратом разореним регионима, помагању у повратку избеглица и интеграцији милитантних особа који су положили оружје у мирни живот, као и праћење прекида ватре.

Прочитајте ОВДЕ ко се то огласио и заледио крв у жилама.

Извор: Правда/Tass

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријског ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА