Најновије

"Нушићијада" у Ивањици - манифестација осмеха и културе

Великом парадом мештана и примопредајом кључева града синоћ је у Ивањици и званично отворена девета "Нушићијада". Под слоганом „Ко тебе јадом, ти њега Нушићијадом“ манифестација је почела традиционалном парадом и свечаном примопредајом кључева Ивањице председника општине Зорана Лазовића Нушићу, кога свих ових година оживљава глумац Милан Милосављевић.

Слоган овогодишње ''Нушићијаде'' (Фото: Правда)

Овогодишња '’Нушићијада'’ посвећена је јубилејима: 180 година од изградње ивањичке цркве, 150 година од прве књижнице, 100 година од Великог рата и 40 година од изградње првог вртића у Ивањици. На програму Нушићијаде су представе: „Два мириса руже“, „Др“, „Госпођа министарка“ и кабаретско-поетско вече „Брак, уствари љубав“. У музичком програму наступају Жељко Јоксимовић, Харис Џиновић, Лексингтон, С времена на време, Трио Амаркорд, Ејми Хаус трибјут бенд, Ођила, неколико џез оркестара и многи други.  Током тродневне манифестације организована је целодневна дечја сцена, изложбе, трибине, књижевне вечери хумора и сатире и филмске пројекције.

Током викенда посетиоци "Нушићијаде" присуствоваће позоришним представама, концертима и бројним другим садржајима организованим у част великог српског комедиографа и у славу смеху, радости и весељу.
Организатори "Нушићијаде", која од ове године има и сертификат за квалитет Удружења за туризам и манифестације, јесу општина Ивањица, Дом културе и Туристичка организација Ивањица.

 

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА