Најновије

РУСИЈА ДОМИНИРА: Спреман до сада невиђен ПВО ракетни систем, „чувар руског неба“ — обара све што лети (ВИДЕО)

Руска државна корпорација „Ростех“ представила је на форуму „Армија 2018“, који се одржава у Подмосковљу, први серијски примерак новог противваздушног ракетног система „Сосна“. Нови мобилни систем је успешно прошао државна тестирања и у руској армији би требало да замени ракетни комплекс „Стрелу 10М“.

Систем "Сосна" (Фото: Јутјуб)

Према речима директора „Конструкторског бироа прецизне механике А. Е. Нуделмана“ Валерија Макејева, најновији противваздушни ракетни систем „Сосна“ ући ће у оперативну употребу у најскорије време.

„Сосна“ је први пут јавно приказана на међународном војнотехничком форуму „Армија 2018“, који се одржава од 21. до 26. августа у Подмосковљу, и привукла је огромну пажњу учесника и гостију форума.

У „Ростеху“ кажу да је „Сосна“ веома ефикасна за обарање авиона, хеликоптера, дронова и крстарећих ракета на висини до пет километара и удаљености од десет километара. Поред тога, овај нови противваздушни ракетни систем, кога називају „чуварем руског неба“, може и у покрету да испаљује ракете.

 

Наоружан је са 12 малогабаритних противавионских ракета „Сосна Р“ и опремљен је високопрецизним оптичкоелектронским системом управљања, заштићеним од ометања. Може се користити како у аутономном режиму, тако и у саставу јединица.

Ракетно наоружање овог комплекса обезбеђује ефикасно уништавање свих врста циљева, а може се успешно користити и против беспилотних летелица и високопрецизног оружја непријатеља.

Такође, аутоматизовани противваздухопловни систем „Сосна“ намењен је за заштиту војних јединица у свим аспектима борбе, као и за заштиту војних, индустријских и државних објеката од средстава ваздушног напада и извиђања.

Сиријска армија приказала до сад невиђено оружје пред офанзиву на Идлиб, више ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА