Најновије

КОНАШЕНКОВ ОТКРИВА: Исценирани хемијски напад у Сирији планиран за два дана!

Планирано је да се изврши напад са токсичним супстанцама у наредна два дана у насељу Кафер Заита у сиријском Идлибу, а где су дошли страни стручњаци како би исценирали "хемијски напад", рекао је представник Министарства одбране генерал Игор Конашенков.

Илустрација (Фото: РИА)

Према информацијама становника покрајине Идлиб, који су исте саопштили Руском центру за помирење зараћених страна, који се налази у јужној зони деескалације у Идлибскои граду Хабит, стигли су страни (енглескојезични) специјалисти за инсценирање "хемијског напада" помоћу пројектила пуњених хлором.
 
Како је саопштило Министарство одбране, "хемијски напад" је планиран у наредна два дана помоћу ракетних бацача по локалитету Кафер Заита, а који се налази шест километара јужно од Хабита.

Након инсценирања, "глумци-спасиоци - Бели шлемови" ће правити приче за блискоисточне и медије на енглеском језику, рекао је Конашенков

„У самом насељу Кафер Зита група становника доведених са севера провинције припрема се за учешће у инсценирању ’рањавања‘ од наводно ’хемијске муниције‘ и ’експлозивних буради‘ сиријских снага, инсценирање пружања помоћи глумаца-спасилаца из Белих шлемова и снимања прича за дистрибуцију блискоисточним и медијима на енглеском језику“, истакао је Конашенков. 

Конашенков је навео да се на овај начин припремају велике провокације на територији Сирије уз употребу отровних супстанци за дестабилизацију ситуације и прекид стабилне динамике текућег мировног процеса.

ОВДЕ погледајте како су руски бродови прошли кроз Босфор. 

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси бомбардују џихадисте

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА