Најновије

Радошу Бајићу награда за животно дело: "Ушао сам у круг бесмртних"

Фестивал глумачких остварења у Нишу свечано је отворен у суботу увече, предајом кључева града председници жирија Ани Софреновић, а дан касније уручивањем награде "Павле Вуисић“ за животно дело познатом српском глумцу, сценаристи и редитељу Радошу Бајићу.

Радош Бајић (Фото: Јутјуб)

Након свечаног уручења награде, Бајић је истакао да се пре 42 године први пут поклонио нишкој публици и открио да је овим признањем “ушао у круг бесмртних”.

- Нисам узбуђен само што сам добио награду која носи име човека с којим сам године играо у филму фантастичног Живка Николића. Не, памтим овај град када сам као дечак од 13 година стигао на железничку станицу и провео дивних четири године живота у њему. Од тада до данас је порастао, постао лепши, али те лепе године никада нећу да заборавим - рекао је Бајић.

Председник Удружења филмских глумаца Владан Живковић, уручујући награду Бајићу, подсетио је да је он током 42 године дуге каријере глумио у више од 100 филмова и ТВ серија. Први филм био је "Атентат у Сарајеву", потом су уследили "Дезертер", "На путу за Катангу", "Партизанска ескадрила", "Секула и његове жене" и његова серија "Село гори, а баба се чешља".

Ипак, највеће изненађење за све учеснике овогодишњег фестивала било је огромно интересовање грађана за долазак глумаца. У Нишу је још у суботу поподне завладао потпуни хаос, а доказ за то је шпалир који су Нишлије направиле приликом дефилеа од Градске куће до нишке тврђаве. Изгледа да је овом сликом највише био затречен управо Радош Бајић, који се неколико минута пробијао кроз колону људи и деце која су желела да се са њиме сликају или прозборе по неку реч. Глумац је целе вечери био видно узбуђен и почаствован оваквим несвакидашњим пријемом у Нишу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА