Најновије

ТУРСКА ПЛАНИРА МОРНАРИЧКУ БАЗУ НА КИПРУ: Нови аларм на истоку Медитерана где сви користе Сирију као изговор за јачање присуства! 

Турска планира да изгради морнаричку базу на северној, турској страни Кипра, на територији самопроглашене непризнате државе.

Турска гради и носач авиона (Фото: Јутјуб)

Како је данас објавио турски лист Јени Сафак, блиско повезан са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, турска морнарица већ је поднела захтев Министарству спољних послова како би започела процедуру проналажења одговарајућег места на острву за изградњу базе, пренео је грчки Катимерини.

Како се наводи, база је неопходна јер и многе друге државе, попут Велике Британије, САД, Шпаније, Италије, Канаде, Данске, Португала, Белгије, Немачке и Грчке користе ратне сукобе у Сирији да би оправдале присуство у источном Медитерану.

Према мишљењу грчких аналитичара, уколико се тврдње листа покажу као тачне, то би могло да угрози напоре да се реши вишедеценијски спор око Кипра.

Прочитајте ОВДЕ како се то закувава у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турска је у Сомалији отворила камп за војну обуку. Оружана група Ал-Шабаб, која се повезује с Ал-Каидом, настоји свргнути сомалијску владу. Камп вредан 50 милиона долара служиће за обуку државних снага које се желе супротставити Ал-Шабабу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА