Најновије

Филмски фестивал у Венецији: Такмичи се и српски филм

Међународни филмски фестивал у Венецији - Мостра свечано је отворен синоћ пројекцијом филма "Фирст Ман", биографског дела о астронауту Нилу Армстронгу првом човеку који је крочио на Месец.

Рајан Гослинг и Дејмијен Шазел на конференцији за медије у Венецији (Фото: Принтскрин)

Главну улогу у овом филму тумачи глумац Рајан Гослинг, режирао га је Дејмијен Шазел, а целокупна екипа филма представила се касно поподне у свечаној палати на Лиду, где су их дочекали фотографи и бројни обножаваоци, жељни да се сликају са звездама.

Пре њих, црвеним тепихом прошло је девет чланова жирија, којим председава мексички редитељ Гиљермо дел Торо. Уз њега су ове године у жирију између осталихи глумци Кристоф Валц, Никол Гарсија, Силвија Чанг и Наоми Вотс.

У такмичарском програму фестивала биће приказан кратки филм "Страно тело" српског редитеља Душана Зорића. Зорић (25) је студент завршне године режије на Факултету драмских уметности у Београду, а филмови су му приказивани на више европских фестивала.

Поред Златног лава, на фестивалу ће бити уручени и Сребрни лав, признање за најбољи сценарио, специјална награда жирија, као и награда "Марчело Мастројани" за нову наду филма. Од 2007. уведена је награда Квир лав за остварења која се баве темама зајединице ЛГБТ. Мостра је, поред филмског фестивала у Кану и Берлину, један од главних филмских фестивала у Европи.

 

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА