Најновије

Ратко Младић на слободи? Ево када се очекује његов повратак у Београд!

Дарко Младић, син бившег команданта Војске Републике Српске Ратко Младића, очекује да ће следеће године из Хага бити пуштен на слободу.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Верује, како каже, да је првостепена пресуда из новебра прошле године, када је у Хашком трибуналу његов отац осуђен на доживотну робију, после уложене жалбе бити пуштен на слободу.

Какву пресуду очекујете?

- Прво првостепена пресуда би требало да буде анулирана, а Ратко пуштен на слободу. Немају никакве доказе против њега. У Хагу је доминантан политички утицај НАТО политике.

Очекујелите ли те га у Београду следеће године?

- Волео бих и пре да га изведем оданде. Не видим разлог због чега му не дозвољавајуболничко лечење, које му је више него потребно.

Како је његово здравствено стање?

- У суштини непромењено. Ништа боље, али на сву срећу ништа горе. Има исте, проблеме одунирање ћелија у мозгу услед вишеструјних можданих удара.Како нам је Ратко рекао у телефонском разговору пре десетак дана, снимали су му главу. Тражили смо снимке и медицински извештај да би видели какво је сада стање. Уз то има и висок крвни притисак, нажалост лекари у Хагу сматрају да је то безазлено. Иако наши лекариупозоравају да могу изазвати озбиљне проблеме. Утврђено је да има почетак деменције.

Захтев да се лечи у Србији одбијен је у јуну. Хоћете ли и даље на томе инсистирати. Хоћете ли и даље на томе инсистирати?

- На свим новинама се борим за то. Успева да преживи тамо буквално уз божију помоћ. Неопходно му је болничко лечење.

Прима ли посете?

- Има право да десет дана месечно има посете. Стално испуни ту норму , јер му у посету иде редовно супруга Боса, пријатељи, родбина и ја са децом.

Хероји са Кошара добили булевар, а живе и умиру као последњи бедници! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратко Младић у Сребреници 1995. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА