Најновије

ШИПТАРСКИ ЛИДЕРИ ОДЛУЧИЛИ: Нема "разграничења"!

Сложили смо се да у Бриселу не разговарамо о размени територија између Косова и Србије, изјавио је данас Рамуш Харадинај, после ненајављеног састанка са Хашимом Тачијем и Кадријем Веселијем.

Харадинај и Тачи (фото: Јутјуб/Правда)

У разговору су учествовали и Беџет Пацоли, Фатмир Љимај и Дардан Гаши.

Састанак је одржан јутрос у тзв. Скупштини Косова.

Косовска опозиција поднела је захтев за одржавање ванредне седнице парламента 4. септембра, каже шеф посланичке групе Демократског савеза Косова Авдулах Хоти.

Како наводи РТК2, очекује се да ће на овој седници бити усвојена резолуција којом ће Хачиму Тачију бити забрањено да преговара са Београдом о територији.

Хоти тврди да је више од 80 посланика спремно да гласа за резолуцију на седници, која ће бити одржана три дана пре најављеног наставка дијалога у Бриселу.

"Ову резолуцију ћемо послати нашим међународним пријатељима, који су помогли држави Косово да достигне тачку у којој је сада, о јасној вољи грађана Косова да нису спремни да преговарају о територији Републике Косово", навео је Хоти на свом налогу на Фејсбуку, на којем је објавио и захтев за одржавање ванредне седнице.

Приштинска Коха раније данас је објавила да ће се две чланице владајуће коалиције, Алијанса за будућност Косова  Рамуша Харадинаја и Нисма Фатмира Љимаја придружити опозицији у захтеву за сазивање седнице парламента на којој би била донета резолуција којом би се Тачију забранило да са Београдом преговара о "територијалном интегритету Косова".

Кадри Весељи, који је и председник најутицајније владајуће ДПК, критиковао је јуче опозицију због таквог захтева, оценивши га апсурдним и непотребним.

ОВДЕ погледајте како је Харадинај напао Путина.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Председник Милошевић у Хагу рекао велику истину о Косову и Метохију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА