Најновије

ШТА СЕ СПРЕМА? ДО САДА НЕВИЂЕНА РУСКА ФЛОТА У СРЕДОЗЕМЉУ: Руси тврде да су вежбе

Русија ће одржати војне вежбе у Средоземном мору од 1. до 8. септембра, уз учешће 25 војних бродова и 30 авиона, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Руски бродови (фото: МОРФ)

- У складу са планом обуке руских оружаних снага, вежбе великих размера групације снага руске морнарице и ваздухопловних снага биће спроведене од 1. до 8. септембра 2018. у Средоземном мору под руководством главног команданта морнарице, адмирала Владимира Корољова - наводи се у саопштењу.

Током вежби у Медитерану, планирано је распоређивање више од 25 војних бродова и помоћних пловила на челу са ракетном крстарицом "Маршал Устинов", навело је Министарство.

- У међународном ваздушном простору, задатке обуке извешће око 30 авиона, укључујући стратешке бомбардере носаче ракета "Ту-160" и "Ту-142МК", као и противподморничке војне авиона "ИИ-38", ловце "Су-33" и авионе поморског ваздухопловства "Су-30СМ - стоји у саопштењу.

Вежбе се организују у тренутку када између Русије и Запада постоје тензије због северног сиријског региона Идлиба који је под контролом побуњеника, а где сиријски председник Башар ал-Асада припрема офанзиву.

ОВДЕ погледајте како је Трамп напао Кину.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Британски брдови прате руске бродове кроз Ламанш

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА