Најновије

ЧУВАЈТЕ СЕ АМЕРИ! Лансирање ракете "оникс" од стране Русије шаље поруку САД шта их чека у Сирији (ВИДЕО)

Руско министарство одбране је објавило видео лансирање крстареће ракете "оникс" против мета на површини мора. Војни аналитичар истиче да су ове ракете погодно оружје одвраћања и верује да је то лансирање сигнал.

Ракета "оникс" (Фото: Јутјуб)

Снимак објављен од стране руског министарства делимично показује маневре Пацифичке флоте у Охотском мору, укључујући лансирања “оникс” ракета из Бастион система и крстерећих ракета са борбених бродова. Свих седам лансираних ракета је погодило своје конвенционалне циљеве.

Руски војни аналитичар Борис Рожин је коментарисао избор ракета коришћених у маневрима и шта то значи.

Рожин је указао на све већу претњу коју САД представљају и то што се чини да ће спровести напад на Сирију, а у том контексту, руске ракете стичу посебну важност.

“Јасно је да неће бити директног сукоба, али демонстрирајући такво оружје, Русија шаље сигнал да има средства за уништавање платформи за лансирање ракете које САД могу померити на сцену војних акција у Сирији,“ рекао је руски аналитичар.

Истовремено, говорник је истакао да се та тема више односи на политику него на војну арену, чак и ако Русија поседује напредније оружје, то не искључује провокације других држава против суверене државе.

“Русија демонстрира оружје из разлога сопствене безбедности, али их такође може искористити на сценама војне акције у иностранству,“ закључио је он.

Бастион систем је дизајниран да заштити линију обале са дометом од преко 600 км. Систем је способан да уништи површинске бродове разних каласа и типова у условима отпорности на ватру и интензивног радиоелектронског ратовања. Може се користити дању и ноћу у различитим временским условима који укључује и до 36 ракета.

САА прогласила највиши степен приправности, војни авиони склоњени из источног Дамаска! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА