Најновије

Дирљиво сећање на Глогија и Смокија: Почаст на фестивалу у Нишу

Синоћ је на Фестивалу глумачких остварења ''Филмски сусрети'' у Нишу многобројна публика одала почаст великанима српског глумишта Љубиши Самарџићу и Небојши Глоговцу, који су преминули у периоду између два фестивала.

Небојша Глоговац (Фото:Јутјуб)

Минутом ћутања и паљењем светала на упаљачима и мобилним телефонима публика је на врло емотиван начин приредила омаж Глогију и Смокију, који су оставили неизбрисив траг у српској кинематографији. Публика је на отварању фестивала имала прилику да види филм "Јужни ветар" у којем је Глоговац глумио последњу улогу у животу. Да прича има још више симболике, на јучерашњи дан пре годину дана, 30. августа 2017. године, Глоговац је последњи пут прославио рођендан, а исте вечери уручена му је престижна награда Фимских сусрета у Нишу ‘’Гран при Наиса’’ за улогу у филму ‘’Устав Републике Хрватске’’. 

Председница жирија овогодишњег фестивала Ана Софреновић, која је била његова партнерка у филмовима “Небеска удица” и “Убиство са предумишљајем”, у дирљивом говору сетила се свог прерано преминулог колеге и пријатеља.

- Умео је да хода са истином и то је једино што могу рећи о његовом глумачком дару. Глумац који је обележио своју епоху и време у коме је живео. Пресрећна сам што сам делила то време с њим. Ужасно ми је тешко што га нема и што не можемо да видимо његове нове улоге. Он је глумац који се дивно изразио у јако тешком времену у коме је живео - рекла Софреновићева.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА