Најновије

"ГУРАТЕ НОС ГДЕ МУ НИЈЕ МЕСТО!": Да ли су Саудијци управо запретили Канади новим 11. септембром? 

Група из Саудијске Арабије „Инфографик КСА“ објавила је фотографију на којој авион компаније „Ер Канада“ лети према Канадском националном торњу у Торонту, уз који је истакнуто упозорење канадској Влади.

Напад 11. септембра (Фото: Јутјуб)

Поменута група себе описује као пројекат који „окупља младе Саудијце који су заинтересовани за технологију и друштвене медије“. Они су углавном присутни на Твитеру, Инстаграму и Телеграму.

Постер је објављен усред дипломатског спора између Канаде и Саудијске Арабије око критике која је стигла из Отаве на рачун стања људских права у арапској краљевини. 

Уз слику се налази овај коментар:

„Гурате нос где вам није место! Као што каже арапска изрека: ’Сваког ко се меша у туђе послове, задесиће оно што му није мило!‘“

Постер не прецизира шта је то што не би било по вољи Канађанима, али конотација са отмицом авиона и забијањем у Светски трговински центар није промакла твитерашима.

„Људи, ово опасно изгледа, као да претите да ћете киднаповати канадски путнички авион и забити га у Канадски национални торањ, уколико Канада не одустане од критиковања Саудијске Арабије! То не изгледа добро, чак ни након 17 година од 11. септембра“, написао је Џејмс Браунсел.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да ће САД бити на ивици грађанског рата и зашто.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прошле године у нападу на џамију у Квебеку погинуло је шест људи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА