Најновије

ИЗРАЕЛ СЕ "ПРАВДА": Учешће на "Олуји" није политички потез, већ смо то урадили због новца!

Учешће израелских авиона у обележавању операције “Олуја” у Книну, нема никакве политичке елементе, саопштила је израелска амбасада у Београду.

Хрватски (израелски) Ф 16 (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, то је у искључивој вези са уговором којим је Хрватска од Израела купила авионе Ф16.

“Хрватска је купила авионе Ф16 од Израела, а њихово учешће је у искључивој вези са овим купопродајним уговором. Оно нема никакве политичке елементе нити било какве везе са историјским односима између Србије и Хрватске”, истиче се у саопштењу издатом, како се наводи, “поводом актуелних дешавања током обележавања војне операције Олуја у Книну и учешћа израелске делегације”.

Како се додаје, Израел изузетно цени пријатељство са Србијом и није дошло до промене израелске политике према Србији, за шта је доказ званична посета председника Ривлина пре две недеље.

“Током посете, председник је био дубоко дирнут, указавши на снажне везе и пријатељство са Србијом. Председник је такође изразио јасан став када је реч о сећању на прошлост”, напомиње се у саопштењу.

У том смислу, чврсто пријатељство које постоји између Израела и Србије никада и ни на који начин неће бити угрожено, истакла је израелска амбасада.

Амбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић изјавио је раније за “Тајмс оф Израел” да је Србија дубоко разочарана због учешћа израелских пилота и борбених авиона у обележавању операције “Олуја” у Хрватској.

“То је био највећи егзодус једне нације од Другог светског рата, рекао је Станојевић и оценио да учешће Израела у прослави хрватске победе “није пријатељски гест према Србији”.

Директор Центра канцеларије “Симон Визентал” у Јерусалиму и ловац на нацисте, Ефраим Зуроф, такође је критиковао учешће израелских борбених авиона у обележавању Олује.

“Врло сам узнемирен што ће борбени авиони израелских ваздухопловних снага учествовати у обележавању операције Олуја током које је Хрватска протерала 250.000 Срба из њихових домова у Хрватској. До данас ниједна страна земља није никада учествовала”, написао је он на Твитеру.

Прочитајте ОВДЕ ко тражи хитну седницу поводом прославе “Олује” и скандала у вези с тим.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је то изгледало.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА