Најновије

БИЛО ЈЕ ФРУСТРИРАЈУЋЕ, АЛИ УСПЕО САМ! Ђоковић: Званично сам се вратио на Вимблдону!

Новак Ђоковић се пласирао у 3. коло мастерс турнира у Торонту после чега је истакао да је све другачије када на Роџерс куп дођете као освајач Вимблдона.

Ђоковић (Фото: Синхуа)

Ђоковић је у 2. колу надиграо Канађанина Петера Поланског са 6:3, 6:4.

- Волим да играм на тврдој подлози, и то баш у Канади. То је подлога на којој сам остварио велике успехе у каријери. Другачије је када у Торонто стигнете после освајања Вимблдона. Када кикснете на Вимблдону, онда овде дођете и немате довољно самопоуздања. Још једна грен слем титула је за мене стигла у савршеном тренутку у каријери, био је то савршен сценарио за мене - рекао је Ђоковић и додао:

- Имао сам среће да освојим Вимблдон, то ми даје додатну мотивацију. Као дете сам увек одвајао тај Вимблдон од осталих трофеја и другачије гледао на њега, он је за мене посебан. Овогодишње освајање тог трофеја је специјално и због тога што ме је син први пут видео како подижем пехар и дозивао ме са трибина - истакао је Новак.

Српски тенисер је додао и да му се начин живота променио од када је постао отац, као и да воли да проводи време са својом породицом.

- Они проводе много времена у базену ових дана, недељу после Вимблдона смо провели заједно у Италији, на планини. Исли смо на зип лајн, удисали свеж ваздух, мирисали цвеће, играли различите спортове. После тога смо отишли у Шпанију, тамо је и даље моја породица, са мојим братом. Волим да проводим време са њима. Стефан воли да игра игре меморије, Тара се стално смеје, она нас увек све развесели у кући - подвукао је Новак.

Ђоковић се поново осврнуо на важан моменат ове сезоне - освајање Вимблдона, као и на то колико му је тај трофеј помогао да се врати у своју праву форму.

- Мој званични повратак био је то освајање Вимблдона. Велико олакшање - то је оно што сам осећао после меч лопте на Вимблдону. Коначно сам се вратио на онај ниво на коме сам био годинама. Радио сам више него икада како бих се вратио. Било је фрустрирајуће али сам успео. И даље се бавим спортом који волим - закључио је Ђоковић.

Ђоковић ће се у мечу за пласман у четвртфинале састати са бољим из дуела Доминик Тим - Стефанос Циципас. 

Словаци одушевили "делије" песмом о Косову! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА