Најновије

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА НЕТАНЈАХУОМ: Увређени смо учешћем ваших авиона и пилота у прослави "Олује"

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са Бењамином Нетанјахуом и том приликом га позвао да посети Србију.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Нетанјаху је прихватио Вучићев позив, како би наставили да унапређују политички дијалог, економску сарадњу и културне везе Србије и Израела, чиме би оснажили и међусобно разумевање и поверење, истиче се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

Председник Вучић је рекао премијеру Нетанјахуу да је Србија увређена учешћем авиона и пилота израелског ратног ваздухопловства у тзв. прослави операције "Олуја" у Книну, али да је спремна да ради на јачању сарадње са Израелом, у духу најбољег и најчвршћег пријатељства српског и јеврејског народа.

"Србија остаје посвећена развоју свеукупних односа са Израелом и са задовољством истичем како је Београд недавно пријатељски дочекао председника Ривлина, када је једној улици додељено име Теодора Херцла, духовног оца израелске државе", нагласио је председник Вучић.

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности за сарадњу двеју земаља у пољопривреди, као и у информационим технологијама, с обзиром на велико искуство Израела у тим областима, истиче се у саоштењу.

Вашингтон прозвао Москву да се повуку из Абхазије и Јужне Осетије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Увек смо били и бићемо уз свој народ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА