Најновије

ПРИЈАТЕЉ У НЕВОЉИ: ЗА ову земљу Косово је Србија без обзира на притиске (ВИДЕО)

Дипломатски односи Србије и Марока су у узлазној путањи, а Мароко остаје при ставу да неће признати независност КиМ, речено је данас после састанка шефова дипломатија Србије и Марока, Ивице Дачића и Насера Бурита.

Илустрација (фото: Јутјуб)

Две државе, како су рекли, имају потенцијала за бољу економску сарадњу посебно по питању пољопривреде и аутомобилске индустрије.

Прошло је 14 година од када је последњи пут министар спољних послова Марока био у посети Србији, а Бурита каже да односи две земље доживљавају неку врсту "меденог месеца".

Он је нагласио да ће две земље повећати сарадњу у култури, просвети, спорту, као и да се морају искористити потенцијали за бољу економску размену, посебно у пољопривреди и аутомобилској индустрији.

Министар Дачић је указао је да је ово прва посета министра спољних послова Марока после 14 година и да две земље сада имају узлазни тренд у сарадњи.

Дачић је рекао да је циљ Србије да сарадња две земље буде на нивоу каква је била за време Тита.

Он је најавио да ће следеће недеље бити одржан пословни савет у циљу боље економске сарадње две земље, као и да ће поново бити активиране мешовите економске комисије

"Мароко и Србија су спремни да оснаже сарадњу у духу територијалног суверенитета и интегритета", рекао је Дачић.

Мароко иначе није признао Косово као независну државу, а Бурито каже да се та земља противи сваком једностраном проглашењу независности.

Додаје да Мароко разуме бригу Србије јер је и њима угрожен територијални интегритет.

Између Србије и Марока данас је потписан Меморандум о сарадњи у области спорта, а тај документ Насер Бурито потписао је са министром спорта Вањом Удовичићем.

ОВДЕ погледајте шта је рекао српски обавештајац о вођама Шиптара.

Извор: Танјуг/РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА