Најновије

"ПАРТИЈА РАТА" НА СНАЗИ: Украјина пуца по шавовима, а Америка је гура у сукоб са Русијом!

Прошло је десет дана од убиства лидера Доњецке народне републике Александра Захарченка, а и даље нема никаквог помака у истрази. После погибије Захарченка проносе се вести да је у Кијеву поново на снази "партија рата" и да може доћи до новог напада на Доњецку и Луганску републику.

Украјина (Фото: Јутјуб)

- Служба безбедности је морала да води рачуна о првој личности, без обзира на његово понашање. То је био њихов пропуст, а Кијев користи опробана средства - тамо је инфилтрација диверзаната. Русија је то убиство и окарактерисала као терористички акт, а то нису негирали у Западној Европи - сматра дипломата Срећко Ђукић и подсећа да је у Украјини на сличан начин погинула читава плејада лидера.

Ђукиć сматра да много ствари кочи кијевске власти да крену у рат, од низа унутрашњих проблема, преко изостанка подршке спољних фактора, до председничких избора који куцају на врата. Он каже да се у Украјини води сложена игра и да САД не могу да не подрже Мински договор, јер алтернатива не постоји.

- САД хоćе да наплате све оно што се десило Украјини - Крим, Доњецк и Луганск. Украјина данас није способна да ратује ни са далеко слабијом земљом, а камоли са Русијом, у шта је САД очито гурају због својих интереса. Добро је што такво стање не одговара Европи, а Украјини је и те како стало до ЕУ, како би одржала безвизни режим и добијала економску помоћ која јој је неопходна.

Није само моје мишљење да је Украјина једина држава у Европи којој прети распад по свим шавовима. Први украјински председник Леонид Кравчук је позвао Кијев да ступи у директне преговоре са Москвом. То сада долази у главу човеку који је био први председник независне Украјине и један од растурача СССР-а и који је изгубио изборе 1994. због удаљавања од Русије. Украјина не може да постоји, а да на својим границама има Русију за непријатеља - сматра Ђукић.

Демографски гледано, нема европске земље у којој је ситуација тако катастрофална као у Украјини. Кад је била у СССР-у, Украјина је имала 52 милиона становника, 2001. године је имала 46 милиона, а садашње процене говоре да Украјина нема више од 32 милиона становника. Из Украјине сваке године оде око 1.400.000 становника или месечно више од 100.000. У Украјини нема посла, некада је производила 400.000 аутомобила, а данас не производи ниједан.

Прочитајте ОВДЕ какав је то мировни споразум Путин понудио Јапану.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјина губи све: трку са Русијом, рат у Донбасу, државност, Руси ускоро у Кијеву…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА