Најновије

Ал Каида и „Бели шлемови“ већ снимили девет инсценација „хемијских напада“

Неколико блискоисточних и једна америчка телевизија снимиле су у сиријској провинцији Идлиб девет инсценација „хемијског напада сиријске армије“ – саопштио је руски Центар за мирење сукобљених страна у Сирији.

Бели шлемови (Фото: Јутјуб)

Исти Центар је прецизирао да је све снимало у насељу Џиср еш-Шугур и да тобоже нападнутим цивилима помоћ пружају припадници „Белих шлемова“.

Центар посебно наглашава да су врх „Белих шлемова“ и вође терористичке формације Џабат ал-Нусра (сиријска Ал Каида) заједно размотрили „снимљени материјал“ и од девет снимљених „сцена“ одобрили само две.

За слање Уједињеним нацијама и Организацију за забрану хемијског оружја.

Преосталих седам ће (због лошег квалитета) користити искључиво на интернету.

Центар додатно указује да су „организатори и глумци“ у овој провокацији против легалне сиријске власти од 9. августа изводили пробе код места Хан-Шејхун. У пробама је учествовало до 30 цивила, међу којима је било и десетак деце у узрасту од 8 до 12 година.

Центар наводи и да су `режисери` провокације у насељима Зајтан, Зерба и берна одабрали 22 деце са (њиховим) родитељима, а да је група деце-сирочади била киднапована из избегличких логора да би учествовала у снимаљу `сцена` са леталним исходом.

та деца се тренутно наводно држе у затвору „Икаб“ који котролише Џабат ал-Нусра.

Руски Центар, наиме, тврди да се терористи и „Бели шлемови“ спремају за реалну употребу отрова на бази хлора против Сиријаца који учествују у њиховим инсценацијама.

Министарство одбране Русије претходно је објавило да су терористи у провинцију Идлид претходних дана пребацили осам контејнера са хлором.

Ваздушно-космичке снаге Русије спремне! Путин ће бранити Сирију, ако Запад нападне. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Извештај са сиријског ратишта за јучерашњи дан

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА