Најновије

ЏИХАДИСТИ НА ИЗДИСАЈУ, ДАНИ СУ ИМ ОДБРОЈАНИ: САА ушла 3,5 км дубоко у територију ИД, по тешко приступачном терену (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска је овог месеца у региону Ал-Сафа у покрајини Свејда добро напредовала, ослобађајући више подручја од Исламске државе.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Предвођена Трећом и Десетом дивизијом, Сиријска арапска војска искористила је предност недостатка залиха Исламске државе како би ослободила велики део територије дуж југозападне и североисточне осе регије Ал-Сафа.

Видео испод: Вулкани у Сирији – обратите пажњу на Ал Сафа вулкан. Тенкови по њему не могу да газе!

Према речима једног од официра, кога је интервјуисала новинска агенција Спутњик, сиријске трупе су успеле да напредују око 3,5 километра дубоко на територију окупирану од стране ИД од почетка ове офанзиве у јулу. Официр је рекао Спутњику да је операција за преузимање каменитог терена у региону Ал-Сафа била један од најтежих задатака до сада у току ове офанзиве.



Међутим, он је казао да ће сиријска војска пробити одбрану Исламске државе на овом кршовитом подручју, и да ће на крају присилити терористичку групу да се преда, јер имају ограничене залихе и немају приступа води.

Каква доминација руске војске. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Злочиначка Исламска држава јуче је објавила видео на коме се могу видети киднаповани цивили – жене и деца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА