Најновије

АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР: Ево које су главне предности руског Су-35 над америчким Ф-22! (ВИДЕО)

Руски борбени авион Су-35 имао би предност над америчким ловцем пете генерације Ф-22 „раптор“ када би се суочили у борби, пише аналитичар листа „Бизнис инсајдер“.

Су 35 (Фото: Синхуа)

Амерички невидљиви ловци Ф-22 су у уторак, недалеко од Аљаске, пратили руске бомбардере Ту-95 и ловце Су-35.

Ф-22, који има невероватне способности маневрисања у ваздуху и има способност да се сакрије од непријатеља на већој удаљености, представља најопаснији борбени авион САД, пише аутор, али додаје да те карактеристике немају одлучујућу улогу у савременим околностима.

Приликом пресретања, пилот ловца мора да се приближи авиону који је ушао у његов ваздушни простор и да саопшти преко радио-везе: „Удаљите се или ћу морати да предузмем мере“. Затим се авион обично нагиње у страну и показује крило с ракетама. Ипак, Ф-22 све ракете и бомбе носи у унутрашњости.

Што се тиче руског Су-35, он носи више ракета од америчког ловца и лако може да покаже авиону који пресреће да је наоружан. Ако се формално пресретање претвори у реалну ваздушну борбу, Ф-22 је почиње у веома неповољним условима, пише аутор. 

Маневарске способности руског ловца му дају додатне шансе да избегне непријатељске ракете и у ваздушној борби на малој раздаљини.

Истовремено, како наводи аутор, то што Су-35 може боље да маневрише и да носи више ракета још не значи да аутоматски побеђује у борби у ваздуху.

Могућности Ф-22 и његових пилота, који су међу најбољима у војној авијацији, несумњиво му дају шансе у таквом сукобу, наводи аутор „Бизнис инсајдера“.

Прочитајте ОВДЕ какво моћно оружје има руска крстарица.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА