Најновије

БУРНА РАСПРАВА У СТУДИЈУ: Ко кога да не зове Шиптар и зашто нисмо на време ухапсили Тачија! (ВИДЕО)

Да ли је могућ договор Срба и Албанаца? Шта се може сачувати на Косову и Метохији и која су права наших људи тамо? Какву поруку шаље забрана кретања председнику Србије Александру Вучићу?

Бурна расправа у студију (Фото: Јутјуб)

На та питања су покушали да водитељу Вањи Булићу одговоре гости у студију ТВ Хепи у емисији "После ручка": Владе Радуловић - војни аналитичар, Неџад Бехљуљи - привредник и власник ТВ Спектри у Бујановцу, Зоран Живковић - председник "Нове странке", Владимир Ристић, аутомеханичар из Приштине и Зоран Анђелковић - предузетник и економиста.

Дискусија се одмах разгорела између два госта Бехљуљија и Ристића, иначе некадашњег првог комшије Азема Власија, који је из Приштине избегао 1986. године. Показујући своју диплому, Ристић се обратио Албанцу који се до тада хвалио како свуда иде без икаквих проблема и разуме целу ситуацију за разлику од многих који о Косову причају а да нису ни крочили тамо.

- Нама Србима који смо тада живели у Југославији није сметало и никад нико није имао ништа против што су дипломе прво биле написане на албанском па српском, једино што нисмо имали обавезу да учимо албански, почео је Ристић, а Бехљуљи се надовезао:

- Још горе што нисте учили видиш како сам ја у предности, знам и српски и турски и...

- Знаш српски, јер сте тада живели у Југославији, па је било нормално да се учи српскохрватски језик. Ја ниједног свог познаника Албанца нисам звао са еј Албанац, Шиптар, већ...

- Договорили смо се да ме не зовеш Шиптар.

- Већ сам ти се извинио, поента је да свако има своје име, није битно какво је. С друге стране ви сте увек били оптерећени, никада нисте хтели да будемо заједно. Због чега ево лично те питам? Зашто нећете с нама?...

- Не постављате ми ви питања, немојте ми се обраћати лично за период када сам био дете. Знате како је дошло до сукоба Срба и Албанаца? Није до њега дошло тек тако, није то одједном кренуло, то је припремано годинама.. Од 97 од како је КФОР ушао на Косово 16 хиљада Албанаца је убијено, а 2.600 се води као нестало, ви знате да је 20 хиљада жена силовано, 800 хиљада протерано у кампове у Македонију и Албанију! То је база података коју имају организације и међународна заједница, захуктао се Бехљуљи, изазвавши бурну реакцију код већине гостију, највише код Ристића који га је упитао:

- Јел те није стид да тако причаш, не стидиш се?

На примедбу водитеља Булића, албански предузетник из Бујановца се оградио рекавши:

- Могуће да су неке бројке нереалне, ал то је ту негде...

Онда се у разговор укључио и Зоран Живковић који је рекао:

- Имали смо прилику да се тамо направи добар начин за суживот од 1945. до 90. године, последњи који је са српске стране изгубио шансу да се договори са косовским Албанцима је Милошевић. У доба комунизма, је било лакше договорити се с комунистичким лидерима типа Каћуше Јашари него каснијим идеолозима. Оно што се касније дешавало не треба да буде на част никоме. Пропуштене су прилике могло је да буде боље да могло је, али идиличног суживота не би било никада., истакао је Живковић и додао:

- Не могу да кажем да је Ругова ратни злочинац али не и за Харадинаја коалиционог партнера Александра Вучића или Тачија његовог интимног политичког пријатеља, то јесу ратни злочинци. Имам књигу коју је издала влада Србије 2003. на основу старих података. Ту пише да дан данас постоји Интерполова потерница за Тачијем. Како може да се председник Србије среће са особом која је на потерници?! Он мора да буде ухапшен. А зашто није био ухапшен тада? Живковићево објашњење навело је Зорана Анђелковића да се упусти у расправу с њим.

Прочитајте ОВДЕ коју је то нову циничну поруку упутио Тачи.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА