Најновије

КАД НА ВРБИ РОДИ ГРОЖЂЕ! Ивица Дачић сасуо у лице Приштини на њему својствен начин!

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас да ће Србија признати косовску независност и дозволити им столицу у УН "кад на врби роди грожђе" и истакао да приштинске власти свакодневно упућују разнолике поруке које немају везе са реалношћу.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа)

По питању КиМ треба тражити компромис, а за изјаве Хашима Тачија у вези са припајањем Прешева рекао је да “он нешто мора да прича, јер га нападају са свих страна”.

- Они неће да причају о корекцији, а хоће Прешево и Бујановац? Много су паметни. А знате када ће то бити, да КиМ уђе у УН, да их признамо као државу? Кад на врби роди грожђе - рекао је Дачић новинарима у амбасади Грчке у Београду.

Они који су признали Косово и правили аранжмане са Мартијем Ахтисаријем су, каже, сада запрепашћени зато што се разговара о границама, а први су прогласили Косово за државу и нарушили интегритет Србије. То значи, наводи министар, да они не желе да се било шта окрњи од онога што називају “косовска држава”.

- Ми смо изашли са неким предлозима, а пошто су они против корекције граница, шта они предлажу нама? - упитао је Дачић наводећи да друга страна која не жели корекције жели да Србија призна Косово, а да добије ЗСО за север Косова. Ја кажем заборавите, од тога нема ништа – поручио је Дачић.

Он је још рекао и да је посета председника Србији веома важна као и да Србија има привилегован положај у тој земљи. Пажљиво смо градили те односе и ретко која земља може да се похвали значајним посетама кинеског рукводства, изјавио је данас министар спољних послова.

Дачић је на питање новинара да прокоментарише посету председника Србије Александра Вучића рекао да је реч о значајној посети која показује дубину наших односа са Кином, наводећи да је Србија једна од земаља која је свакако највећи пријатељ Кине у Европи и највише користи могућности кинеског инвестирања.

- Ово је само још један показатељ исправности наше политике – рекао је Дачић и додао да Србија развија односе са западним земљама, али и са Русијом и Кином. Нова улагања, како каже, могу да нас радују, јер ће повећати БДП, а то значи и не само нове инвестиције, већ улагања и у образовање, здравство и друге области.

Погледајте ОВДЕ шта је Дачић рекао за Путина.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА