Најновије

ДАЧИЋ САВ ПОНОСАН ЗАКЉУЧУЈЕ: Добро је да Тачи зна да Србија неће признати Косово!

"Србија неће признати Косово, па онда наставити разговоре. То се сигурно неће десити", подвукао је Дачић одговарајући на питање да ли ће Србија, као што наводи Тачи, прво признати Косово, па онда разговарати о разграничењу.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је подсетио да је и сам Тачи говорио да нема решења без Србије и да Србија неће признати независност Косова. Нерешен косовски проблем, оцењује Дачић, прети да блокира перспективу развоја Београда и Приштине. Шеф српске дипломатије је додао да, када се прича о промени граница, међународни принцип гласи: "немењање граница силом".

- Овде нико не намерава да мења границе силом, овде ће бити договор, или га неће бити - истакао је Дачић.

- Важно је да земље које нису признале КиМ, као, на пример, Република Кабо Верде, дају снагу нама и нашим аргументима да договора мора бити, али не наметнутног - указао је Дачић.

Министар је рекао да све земље, осим Велике Британије и Немачке, подржавају да се дође до компромисног решења и не мешају се у то какво ће оно бити.

- Немачка и Велика Британија се противе промени граница, а са тиме се принципијелно слаже и Србија - рекао је Дачић, али је додао да се поставља питање од када важи тај принцип - "да ли од распада Југославије или једнострано проглашене независности Косова".

Тачи припрема терен за договор са Вучићем. Погледајте детаљније ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ивица Дачић пева Реџепу Тајипу Ердогану у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА