Најновије

Митровић заратио са министром културе: "Он је глупа незналица"

Власник телевизије "Пинк" Жељко Митровић оштро је заратио са министром културе и информисања Владаном Вукосављевићем због министрове изјаве да би ријалити програме требало забранити на националним фреквенцијама. Митровић му је поручио да је ‘’глупа и површна незналица’’.

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Вукосављевић је недавно рекао да је апсурдно емитовати програм "који духовно и ментално уништава један народ", те да су ријалити програми "срамота за медијску сцену" и да би волео да Министарство културе и информисања добије ингеренције да утиче на емитовање ријалитија, што тренутно није случај.

- Вербални и телесни порнографски садржаји, без обзира у које се време емитовали, не смеју да имају места у програму са националном телевизијом. Нико не може да правда емитовање ријалити програма реченицом да 'народ то тражи', јер то није тачно. Ово није народ лакрдијаша и псовача. Нажалост, Минстарство културе није у прилици да реагује по питању ријалити програма - казао је Вукосављевић.

На то је бурно реаговао власник Жељко Митровић, тако што је министра назвао "површном незналицом", која хоће да "додатно обогати произвођаче ријалити садржаја".

- Сад би још да натера грађане да плаћају свој омиљени програм. Да није толико површан и глуп, знао би да снага оваквог садржаја не зависи од места приказивања, јер је Пинк успео у Црној Гори да за само 10 дана, а после продаје националне фреквенције, са потпуно новим каналом Пинк Медиа М, на коме се емитује углавном Задруга 2, постане најгледанија телевизија у категорији свих канала. Али, Боже мој, мала смо земља, па није лако ни пронаћи способне и паметне министре тако да ови из каменог доба још увек морају да прочитају доста литературе из области либералног медијског тржишта. До тада, нека нам је министар здраво и добро – одговорио је власник “Пинка”.

Одмах након тога поново се огасио министар Вукосављевић, и то овим речима: 

- Чувајући достојанство Министарства и своје лично нисам у прилици да власнику Пинка одговорим на начин и језиком који се негује у делу програма његове телевизије, а који би језик, несумњиво, сасвим прецизно разумео. Овако, свесно ризикујући да останем несхваћен, охрабрујем га да почне да обликује своје изражавање у складу са општеприхваћеним нормама комуникације, које и даље важе у јавном простору. Тај процес, иако за почетнике тежак и мукотрпан, на крају увек даје позитивне резултате…

Он додаје и да ће наставити да позива и Митровића и све друге кориснике националних фреквенција да у својим програмима смањују количине простаклука, вербалне и телесне порнографије и других скаредних облика понашања.

- Коначно, ако ме Митровић због ставова које износим сматра инквизитором неукуса, духовне беде и простаклука, онда то схватам и као неку врсту комплимента, на чему му се захваљујем. О солидности наших карактера нека суди јавност, дали смо, сваки понаособ, довољно аргумената за процену - поручио је министар.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА