Најновије

НЕТАНИЈАХУ СЕ ПРАВДАО ПУТИНУ: Израелски авиони нису оборили руски, Сирија је крива! Даћемо вам све...

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху разговарао је данас телефоном са руским председником Владимиром Путином о обарању руског војног авиона, наводећи да је кривица на Сирији.

Бењамин Нетанијаху (Фото: Јутјуб)

Нетанијаху је понудио "све неопходне информације" потребне за истрагу у вези са овим случајем, саопштила је канцеларија израелског премијера, пренео је Ројтерс.

Путин је претходно изјавио да је обарање руског војног авиона сиријском ракетом последица "сплета трагичних околности".

Он је навео да руски авион, надомак Сирије, нису оборили израелски авиони, јавља Ројтерс.

- У поређењу са добро познатим догађајима, када је турски борбени авион оборио наш авион, ситуација је била другачија. Овога пута, изгледа да је реч о низу трагичних околности", рекао је руски председник, на конференцији за новинаре после разговора с мађарским премијером Виктором Орбаном, преноси Тас с.

Према Путиновим речима, турски авион је својевремено "намерно оборио руски авион", док у инциденту који се догодио синоћ "израелски авиони нису оборили руски".

- Подразумева се да морамо најозбиљније изанализирати шта се догодило. Наш став о овој трагедији је садржан у саопштењу Министарства одбране, које се у потпуности слаже са мном - истакао је руски председник.

Уз то, он је упутио изразе саучешћа породицама чланова посаде и најавио да ће Русија појачати безбедност својих трупа на подручју Сирије.

Министарство одбране Русије саопштило је да је извиђачки авион "иљушин Ил-20" оборен сиријском земља-ваздух ракетом изнад Средоземног мора у ноћи између понедељка и уторка, јавио је АП.

Агенција је додала да спасиоци траже олупину, али да не очекују да пронађу преживеле.

Руско министарство је навело да је авион случајно погодила једна од ракета, намењена израелским борбеним авионима "Ф-16" који су вршили дејства над метама у покрајини Латакија у Сирији.

У саопштењу се наводи да су израелски авиони "гурнули" руски авион на путању ракете и да Русија оптужује Израел за "намерну провокацију".

У међувремену је руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да ће Русија одговорити на акције израелских ваздухопловних снага које су, како је рекао, довеле до фаталног рушења руског авиона "иљушин Ил-20" у понедељак увече на подручју Сирије.

Прочитајте ОВДЕ на кога је то Путин загрмео после обарања авиона.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ко је заиста крив за обарање руског авиона?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА