Најновије

ОДЛУЧУЈУЋА БИТКА У ЈЕМЕНУ! СВЕ ИЛИ НИШТА! Ако овај град падне, Хути су готови, губе рат! (МАПА)

Арапска коалиција на челу са Саудијском Арабијом и Уједињеним Арапским Емиратима најавила је покретање велике војне операције за ослобађање јеменског лучког града Ал Ходејда на Црвеном мору од шиитских милитаната из покрета Ансар Алах, рекао је командант коалиционих снага генерал Али Танији.

Хадијеве снаге надиру према Ходејди (Фото: Јутјуб)

- Напад трупа лојалиста председника Абдрабуха Мансура Хадија уз подршку Арапске коалиције на Ходејду започео је из неколико праваца - рекао је Танији.

Према команданту, Хути су изгубили способност да се одупру. Коалициони авиони бомбардују њихове положаје на периферији Ходејде. Коалиција је јавила да је прекинут канал снабдевања побуњеника у Ходејди из града Саада. Према Танији, хиљаде обучених бораца “Јужног отпора” зауставило је покушаје Хута да поврате подручја Ходејде која су им претходно одузета.

Заузврат, телевизија “Ал Масирах”, која је под контролом побуњеника, известила је да је Арапска коалиција извршила напад на зграду поморског факултета у Ходејди. Јемен је заробљен у оружаном сукобу између владиних снага које је предводи председник Хади и побуњеника Хута већ неколико година. Саудијска коалиција сачињена од земаља Персијског залива врши ваздушне нападе против Хута на захтев Хадија од марта 2015. године.

Ситуација у рату разрушеној земљи нагло се погоршала од јуна, када је Коалиција под вођством Саудијске Арабије покренула офанзиву да заузме Ходејду, кључни лучки град за доставу хуманитарне помоћи за Хуте.

Погледајте ОВДЕ како ће изгледати демилитаризована зона у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хути су пре само неколико дана нанели жестоке ударце Саудијској коалицији надомак града Ходејде

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА