Најновије

"Република Српска ће бити држава, а Запад има три ноћне море на Балкану" (ВИДЕО)

У синоћној "Ћирилици" на Хепи телевизији гости су били војно-политички коментатор Мирослав Лазански, политички аналитичар Драгомир Анђелковић, публициста Радован Калабић и политички аналитичар Брако Радун, а тема је била враћање надлежности Републици Српској у Босни и Херцеговини, тј. враћање на изворни "Дејтон".

Лазански (Фото: Јутјуб)

Мирослав Лазански инсистира на сагласности сва три народа у БиХ.

- Није могућ "Дејтон два" без сагласности сва три народа у БиХ - рекао је Лазански и додао да Запад неће дозволити да се повежу питања Републике Српске и Косова и Метохији. 

- Неспорна је жеља РС да оствари пуну независност - каже војно-политички коментатор. 

Он додаје да Запад тражи унификацију БиХ због уласка те државе у евро-атлантске интеграције, а нико још народ не пита да ли се они уопште слажу са том интеграцијом.

Он је подсетио и на то како су Срби у БиХ на Западу означени као "лоши момци".

- Срби од старта рата су означени као "лоши момци", играло са терминима холокауста, слике из логора послужиле за пропаганду, а на Палама нису знали како да се води медијски рат и изгубили су га. БиХ је био резервни терен за Запад којим су покушали да докажу, а изгледа да су и успели, да Запад није а приори против ислама. Једно време је та прича ишла - подсећа Лазански.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић указује на то да је Запад подељен.

- Запад јесте фактор који се пита, али питање да ли ће се исто питати за 10 година. Пре 10 година је био кључни фактор, а данас не знамо шта је Запад. Да ли Запад Америка, Немачка? Запад је подељен. Имамо Италију и Мађарску које воде своју политику. РС легитимно враћа питање изворног Дејтона! Све што је учињено у централизацији БиХ је насиље. У БиХ Запад тежи централизму и бошњачкој хегемонији, али свет се мења - тврди Анђелковић и додаје да се ЕУ распада, а НАТО делује као подељена организација.  

Он каже да је РС гарант опстанка српског народа.

- Једино РС је гарант опстанка српског народа. Одбрана РС мора да буде изнад свакаквих економских интеграција - рекао је Анђелковић и додао да би Срби, да нема РС, били третирани као у Хрватској или у лажној држави Косово. 

Публициста Радован Калабић подсетио је на историјске околности које су очврснуле српки народ у РС.

- Српски фактор у РС је толико отпоран и очврснуо, а очврснуо је од историјских невоља које су му се сручивале на главу - рекао је Калабић и додао да српско питање још није ни постављено, али долазе геополитички услови да оно буде постављено.

Публициста каже и да су руска дипломатија, кинеске инвестиције и победа Додика на изборима у РС три ноћне море Запада на Балкану, а да је мајка свих питања мигрантска инвазија која ће допринети победи патриотских снага на изборима у Европи.

Политички аналитичар Бранко Радун се слаже да долази до промена на Западу, а посебно истиче долазак Доналда Трампа на власт у САД. 

- Дошла је једна друга политичка екипа у САД. Велика Британија је изашла из ЕУ, Немачка слаби, Ангела Меркел слаби. Ово је преломни период, морамо се добро позиционирати у међународној заједници - каже Радун.

Радун је рекао и да напади из Сарајева на Додика само дижу његову популарност у српском народу. 

Током израелског напада на Сирију нестао руски војни авион са 14 чланова посаде. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА